Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σαν πάστα ταψιού με γλάσο σοκολάτας και σπιτική βάση κέικ. Ένα απολαυστικό πεντανόστιμο γλυκό με κρέμες και σαντιγί, ιδανικό για κέρασμα και επιδόρπιο!
- αυγα 3
- ζαχαρη 200 γρ
- ηλιέλαιο 50 ml
- γάλα 50 ml
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 10 γρ
- αλευρι 70 γρ
Για το Κεικ Βάσης
- κρεμα γαλακτος 400 γρ
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας
- κακαο 1 κουταλιά της σούπας
Για την Κρέμα
Δείτε επίσης Συνταγή για πάστα ταψιού με σιρόπι και γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση για γλυκό ψυγείου σαν πάστα
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το κακάο, το μπεικιν, το αλεύρι και χτυπάμε για να πάρουμε το τελικό μείγμα του κέικ.
Σε ένα ταψί 22χ32εκ στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Για το σιρόπιασμα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κακάο, το γάλα, και τη ζάχαρη. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει. Αφαιρούμε από το φούρνο το κέικ, το αναποδογυρίζουμε στο πάγκο αφαιρούμε την λαδόκολλα και το ξαναβάζουμε μέσα στο ταψί που το ψήσαμε. Εμποτίζουμε το κέικ βάσης με το ζεστό μείγμα κακάου σε όλη του την επιφάνεια.
Για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κακάο , τη ζάχαρη, το γάλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε πρώτα να διαλυθεί η ζάχαρη και το κακάο 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το αφήνουμε στην άκρη να
κρυώσει.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να πάρουμε μία σαντιγί. Την μισή σαντιγί την βάζουμε μέσα σε μία σακούλα χωνί γαρνιρίσματος και στην άλλη μισή ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε να ενοποιηθεί με την κρέμα.
Συναρμολόγηση για το γλυκό ψυγείου σαν πάστα
Απλώνουμε πάνω από το κέικ βάσης την σαντιγί με το κακάο. Από πάνω την λευκή σαντιγί με την βοήθεια του χωνιού. Τέλος από πάνω περιχύνουμε με το κρύο γλασο σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει. Βγάζουμε και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες