Η γνωστή συνταγή με το ζαχαρούχο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με δικές μου αλλαγές…
Για το κέικ:
400 γρ. Φαρίνα
100 γρ. Κακάο
400 γρ. Ζάχαρη
650 ml γάλα φρέσκο
250 ml ηλιέλαιο
2 βανίλιες
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτή, αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ… Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα…
Για το γλάσο σιροπιάσματος:
2 κουτιά ζαχαρούχο
250 κουβερτούρα γάλακτος
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και Ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.
Για την σαντιγί:
2 φακ. Garni
500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας… Την βάζουμε στο ψυγείο…
Μόλις γίνει το κεικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο λάσο που γείναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτούρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος