Λαχταριστό αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ, αλλαντικά, τυριά και μανιτάρια. Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια και μπορείτε να το φτιάχνετε για μεσημεριανό ή και βραδινό! Χρησιμοποιήστε ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο μαζί με τοστ και φτιάξτε ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα!
- ψωμι του τοστ 16 με 18 φέτες χωρίς κόρα, ανάλογα με το πυρέξ
- ζαμπόν 16 με 18 φέτες
- λουκάνικο κατά προτίμηση
- μανιταρια κατά προτίμηση
- τυρί διάφορα τριμμένα
- πιπεριά Φλωρίνης 2 ψιλοκομμένες
- γάλα 1 λίτρο
- αυγα 4
- πιπέρι κατά προτίμηση
- μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση
Υλικά
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το πυρέξ, και στρώνουμε τις φέτες από το ψωμί δεν αφήνουμε καθόλου κενά στο πυρέξ ειδικά στη κάτω στρώση από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση (αλλαντικά ότι έχει ο καθένας) αφού τα έχουμε τσιγαρίσει όλα στο τηγάνι, ρίχνουμε και το μισό μείγμα από τα τυριά.
Στρώνουμε το υπόλοιπο ψωμί χτυπάμε το γάλα με τα αυγά με πιπέρι κ μοσχοκάρυδο κ στο τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και λίγο γάλα από πάνω σκέτο, αφήνουμε να τραβήξει 20 με 30 λεπτά όσο πιο πολύ καλύτερα είναι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για τρία τέταρτα με μια ώρα ανάλογα με τον φούρνο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Katerina Filippou
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες