Σουφλέ σοκολάτας οπως δεν το εχετε ξαναφαει!!

Μια μοναδική συνταγή για σουφλέ που θα σας αφήσει άφωνους!! Πεντανόστιμο και πολύ λαχταριστό!! Θα την λατρέψετε…!!

Συστατικά
200 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
110 γρ ζάχαρη άχνη
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
4 κ.γ. φιστικοβούτυρο
4 κ.γ. dulce de leche
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο ακόμα και κακάο για να βουτυρώσουμε τις φόρμες

Για το σερβίρισμα
κακάο
λιωμένη κουβερτούρα
παγωτό βανίλια

Δείτε επίσης: Τιραμισού με παντεσπάνι για κέρασμα!

Μέθοδος Εκτέλεσης
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει λεία (εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5-2 λεπτά).
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 6 φόρμες για σουφλέ/muffins.
Μοιράζουμε το μείγμα, με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι, στις φόρμες μέχρι τη μέση της κάθε μίας.
Σε δύο από τις φόρμες στο κέντρο τους βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού φιστικοβούτυρο και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι.
Στις άλλες δύο βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού dulce de leche και πιέζουμε πάλι ελαφρά.
Ενώ τις δύο τελευταίες τις αφήνουμε ως έχουν.
Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας στις 6 φόρμες (γεμίζουμε τα 2/3 από την κάθε φόρμα στο σύνολο με μείγμα).
Σε ένα ταψί βάζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 8-10 λεπτά (τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου).
Μετά απο 8-10 λεπτά βγάζουμε αμέσως τα κέικ από τον φούρνο. Μπορεί να φαίνονται λίγο άψητα στη μέση αλλά μη σας νοιάζει γιατί έτσι πρέπει να είναι. Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα), να ξεκουραστούν μέσα στη φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό, λιωμένη σοκολάτα και κακάο.

Δείτε επίσης: Πανακότα με σος καραμέλας !!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ντάξει.. το αφήνω εδώ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Tsantes (@giorgos_setnast) στις

 Photo and video by Giorgos Tsantes

Πηγή: akispetretzikis.com
Close