Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Συνταγή για Σπανακόπιτα με ανθότυρο. Σπανακόπιτα με ανθότυρο με φύλλο σφολιάτας και πράσο για σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία διαφορετική σπανακόπιτα με ανθότυρο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι με λιγότερες θερμίδες αφού αντί για φέτα θα βάλουμε ανθότυρο. Θα βάλουμε επίσης 1 φύλλο σφολιάτας, φυσικά σπανάκι, πράσο και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Πρόκειται για μία πεντανόστιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή ζύμη με την ελαφριά γεύση του ανθότυρου να απογειώνει την γεύση. Είναι ιδανική για σχολικό κολατσιό και όχι μόνο και σίγουρα αξίζει να την δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σπανακόπιτα με ανθότυρο:

συνταγή-για-σπανακόπιτα-με-ανθότυρο-

Εύκολη γρήγορη σπανακόπιτα με σφολιάτα και ανθότυρο χωρίς λάδι. Πεντανόστιμη για όλες τις ώρες.

Εκτέλεση για την σπανακόπιτα με ανθότυρο

Στην αρχή ψιλοκόβουμε το πράσο και το αχνίζουμε μαζί με το σπανάκι και ελάχιστο νερό. Κατεβάζουμε τα λαχανικά μας από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε το ασπράδι από το αυγό και τον κρόκο τον βάζουμε στην άκρη για την επάλειψη της σπανακόπιτας. Προσθέτουμε επίσης το ανθότυρο το οποίο το έχουμε σπάσει με τα χέρια μας.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στον πάτο του μία λαδόκολλα. Βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα το φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε στην μέση την γέμιση και χαράζουμε δεξιά και αριστερά σε λωρίδες και πλέκουμε σε πλεξούδα.

Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Δείτε ακόμα Σπανακόπιτα στην τοστιέρα

Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο τον οποίο τον έχουμε διαλύσει με λίγο φρέσκο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο. Ψήνουμε την σπανακόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου.

Tips για τη σπανακόπιτα με ανθότυρο

Το σουσάμι και ο λιναρόσπορος είναι προαιρετικά.

συνταγή-για-σπανακόπιτα-με-ανθότυρο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close