Αυτή την πίτα την κάνω χρόνια με την γαλοπούλα που πάντα περισσεύει τα Χριστούγεννα.
Την κάνω τη δεύτερη μέρα αλλιώς την βάζω στην κατάψυξη και την κάνω κάποια άλλη φορά..
Είναι η αγαπημένη μας πίτα!!!
Υλικά:
4-5 φύλλα χωριάτικα χοντρά
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη γαλοπούλα ( αυτή που μας περίσσεψε από τα Χριστούγεννα την ψημένη.)
2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένα κίτρινα τυριά
Αλάτι και πιπέρι
Χυλό για το άλειμμα των φύλλων:
2 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
1 κουταλάκι μπέκιν
Τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός.
Δείτε ακόμα: Γαλοπούλα γεμιστή με ριζότο πιπεριές και μυρωδικά
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το μπέικον με τα πράσα, προσθέτουμε τη γαλοπούλα,1 φλιτζάνι ζωμό κότας τα βράζουμε λίγο να δέσουν οι γεύσεις.
Προσθέτουμε την κρέμα και το μισό τυρί, και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί.
Δείτε ακόμα: Μπιφτέκια γαλοπούλας με νιφάδες βρώμης πολύ νόστιμα!!
Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Ανοίγουμε το φύλλο το περνάμε με τον χυλό με ένα πινέλο, το διπλώνουμε, απλώνουμε το 1/4 της γέμισης και κάνουμε ένα μεγάλο ρολό, το βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείφουμε με τον χυλό που μας περίσσεψε και βάζουμε λίγο βουτυράκι εδώ κι εκεί.
ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα στριφτάρια.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες