Δροσερή γρανίτα ροδάκινο!Σκέτη απόλαυση!!!
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
500 γρ. ροδάκινα χωρις φλουδα και χωρις κουκουτσια
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
1 βανιλια
ελαχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τη βανιλια και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τα ροδακινα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πολτό.
Στη συνέχεια, παίρνουμε 1/2 κιλό πολτό και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού.
Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το αλάτι και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Κατεβάζουμε απο τη φωτια την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός απο τα ροδάκινα τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα. Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές περίπου.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις