Σαγανάκι μύδια! Ένα από τα αγαπημένα μου σαγανάκια. Λαχταριστό με ζουμάκι που σηκώνει πολλές βούτες με ψωμάκι!Ακόμη καλύτερα αν ψήσετε το ψωμάκι στα κάρβουνα.
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μύδια με το κέλυφος
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μουστάρδα (εγώ βάζω και λίγο παραπάνω)
ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό από ένα λεμόνι
ρίγανη
Κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό πλένουμε τα μύδια απο την αμμο .Τραβάμε να βγάλουμέ το φουντάκι που εχουν . Οσα είναι ανοιχτά τα πετάμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα , Προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2 λεπτάκια ακόμη. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και δοκιμάζουμε να δούμε εάν χρειάζεται αλάτι. Προσθέτουμε αναλόγως πόσο μας αρέσει και τα αφήνουμε ακόμη 1 λεπτό έως ότου ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα βγάζουμε και τα πετάμε.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετούμε το σαγανάκι στο τηγανάκι με τα δυο χερουλάκια!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μάρτυρας κλειδί δίνει στεγνά την 24χρονη για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών
- Εύκολο σοκολατένιο γλυκό για τα Χριστούγεννα
- Grand Hotel : Χαραλάμπης και Θεώνη ξανά μαζί
- Γιάννης Πλούταρχος : Η 47χρονη stalker προσπαθεί να τα βρουν εξωδικαστικά