Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες baking powder ανακατεμένες σε λίγο χυμό πορτοκάλι
1 φλ. γάλα
2 φλ. γιαούρτι
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
Σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι
2 ξυλαράκια κανέλας
Μπόλικο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα και το ράντισμα
Πώς το κάνουμε:
Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 30 cm και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.Αφήνουμε να φουσκωσει το σιμιγδαλι 2,0 ωρες στο ψυγείο,
Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στη μεσαια σχαρα , 170 με αερα περιπου 1 ωρα! μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι χωρίς να ανακατέψουμε, με μισοσκεπασμένο καπάκι
Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει
Μόλις γίνει το γλυκό, το αλείφουμε με πινέλο με μπόλικο βούτυρο
Σιροπιάζουμε όταν κρυώσει λίγο
Το σιρόπι πρέπει να το πιεί όλο
Το σιρόπι πρέπει να είναι καυτο και το σαμάλι κρύο για να σιροπιαστει καλα!
η συνταγη ειναι απο τις συνταγες τις παρέας με κάποιες παραλλαγές στην εκτέλεση
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος