Συνταγή για κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα

Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα: Η απόλυτη συνταγή για κρέμα καραμελέ που είναι πολύ καλύτερη από του εμπορίου

Υλικά για κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο:

4 αυγά
2  κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κουτάκια ζαχαρούχο με γάλα  δηλαδή χρησιμοποιείτε το κουτάκι  του ζαχαρούχου για να μετρήσετε το  φρέσκο γάλα
1 βανίλια

Για την καραμέλα 

1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα και λίγο νερό.

Δείτε ακόμη Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο : Η καλύτερη παραδοσιακή συνταγή για τα Χριστούγεννα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει.. όταν λιώσει ρίχνουμε μισό φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να γίνει μια ρευστή καραμέλα..την βάζουμε στα φορμάκια να πάει παντού σε όλες τις μεριές.Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά ..αν δεν χωρέσουν χτυπήστε τα μισά μισά..Ψήνουμε σε Μπεν Μαρί στους 200 σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 50 λεπτά και στο τέλος άλλα 15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Δηλαδή όταν λέμε σε μπέν μαρι, εννοούμε πως  στο μεγάλο ταψί του φούρνου.το βαθύ βάζουμε νεράκι και μετά τα φόρμακια  με την καραμελέ σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο.

Ξεφορμαρουμε όταν κρυώσει

Αν θέλουμε να την κάνουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ, θα χρησιμοποιήσετε 3 κουτιά ζαχαρουχο και 6 αυγά και 3 δόσεις γάλα… Όλα τα άλλα ίδια.

Συνταγή για κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα

Μυστικό για τη τέλεια κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο

Μυστικό της καραμέλας είναι το νερό. Να γίνει μια ρευστή καραμέλα. Προσοχή όχι νερουλή

|Δείτε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες συνταγές του daddy-cool.gr

 

 

Close