Τα μυστικά για τέλεια & αφράτα σπιτικά τσουρέκια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα «μυστικά» που χρησιμοποιούν οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες, ώστε να φτιάχνουν τα τέλεια… άπιαστα τσουρέκια. Εμείς είμαστε εδω!!!!!!!!!
Δες όλα τα  μυστικά για τέλεια & αφράτα σπιτικά τσουρέκια

Τα μυστικά για τέλεια & αφράτα σπιτικά τσουρέκια
* Η θερμοκρασία των υλικών έχει σημασία! Φρόντισε ώστε όλα τα υλικά σου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
* Το δωμάτιο όπου θα φτιάξεις τα τσουρέκια πρέπει να είναι ζεστό και «χουχουλιάρικο».
* Άσε τη ζύμη να φουσκώσει με την… ησυχία της. Άφησέ τη σε ζεστό μέρος και σκεπασμένη με μια πετσέτα. Μια καλή ιδέα είναι να τη βάλεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 50-60 βαθμούς, αφήνοντας παράλληλα το πορτάκι ανοιχτό.
* Η μαγιά πρέπει να διαλυθεί σε χλιαρό νερό κι όχι κρύο ή καυτό. Είναι βασικό για να πετύχει η συνταγή και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Τα μυστικά για τέλεια & αφράτα σπιτικά τσουρέκια

σταυρουλα καιτατζη
Φωτογραφία απο τα φετινά τσουρέκια της φίλης μου Σταυρούλα Καιταζη!

* Το μυστικό του τσουρεκιού είναι στο ζύμωμα. Απαιτέιται να ζυμώσεις μαλακά αρκετές φορές για να φύγει ο αέρας από μέσα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά απαραίτητη. Το τσουρέκι χρειάζεται υπομονή! Ζυμώνεις, αφήνεις τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για μια ώρα, ξαναζυμώνεις κτλ. Η διαδικασία του διπλού και τριπλού ζυμώματος είναι απαραίτητη.
* Το ψήσιμο πρέπει να γίνει στη χαμηλή σκάλα και προσοχή μην ανοίξεις το πορτάκι του φούρνου και «κάτσει» το τσουρέκι.
* Για να γυαλίσεις το τσουρέκι αλείφεις από πάνω με ασπράδι κι όχι με κρόκο. Αν αλείψεις με κρόκο, το τσουρέκι θα μαυρίσει. Εναλλακτικά, μπορείς αν το αλείψεις με ζάχαρη λιωμένη μέσα σε χλιαρό νερό.
* Μείνε πιστή στα υλικά και τη δοσολογία της συνταγής και μην προσθέσεις περισσότερο αλεύρι γιατί θα σφίξει η ζύμη.
* Μετά το ψήσιμο τύλιξε τα τσουρέκια σε διάφανη μεμβράνη για να μη ξεραθούν.

*Το κόκκινο αυγό δεν το βάζουμε από την αρχή στο τσουρέκι! Μόλις βγάλουμε το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο, τρυπάμε το τσουρέκι εκεί που θέλουμε να βάλουμε το αυγό, με το χέρι μιας ξύλινης κουτάλας και σπρώχνουμε το κόκκινο αυγό. Το τσουρέκι, επειδή είναι μαλακό και ζεστό υποχωρεί, αγκαλιάζει το αυγό και όταν κρυώσει έχει σφίξει τόσο γύρω του που δεν βγαίνει.
*Μην χρησιμοποιήσετε ξηρή μαγιά,αγοράστε καλύτερα από τον φούρνο.Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην υφή τους και στον χρόνο φουσκώματος.

Δες και εδω πως να κάνεις σχέδια στα τσουρέκια σου

TSOYREKIA

Και αν θες να δεις τις τελειες συνταγες για τσουρεκι πατα εδω


Close