Αυτά τα κουλουράκια για το Πάσχα είναι εγγύηση. Τα φτιάχνουμε κάθε χρόνο με την μητέρα μου και δεν έχουμε αλλάξει την συνταγή καθόλου. Πραγματικά δεν ξέρω που την βρήκε γιατί την έχει αρκετά χρόνια αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είναι τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε 10 λεπτά στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο τα αυγά,την ζάχαρη,την μαστίχα και το μαχλέπι. Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και το το ρίχνουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμη.
Σε μια άλλη λεκανίτσα έχουμε βάλει το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο τέλος και αυτό. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενή ζύμη.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη ξεκινάμε και τα πλάθουμε σε μια επιφάνεια που την έχουμε βουτυρώσει για να μην κολλάνε.
Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αφού πρώτα τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά
*Με τα υλικά αυτά υπολογίστε περίπου 60 κουλουράκια
*Αν δεν βρείτε το αλεύρι της συνταγής ,πάρτε αλεύρι που γράφει επάνω για τσουρέκι. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά
Καλή επιτυχία
Κατερίνα Βήττα
Αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την κοινοποιήσετε γιατί τα ωραία πρέπει να τα μοιραζόμαστε
Stay…tuned…Γραφτείτε
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες