Τα σπιτικά Νιόκι της τεμπέλας

Τα σπιτικά Νιόκι της τεμπέλας

Τα Παραδοσιακά σπιτικά νιόκι  (ιστα Ιταλικά gnocchi) είναι μικρά ιταλικά ζυμαρικά και γίνονται μόνο με πατάτες, αλεύρι, αυγό και αλάτι. Συνοδεύουν υπέροχα κρεατικά, ψάρια, ακόμη και λαχανικά, και με τη συνταγή που σας δίνουμε, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε.

Δείτε ακόμα: Μοσχάρι μπουκίτσες λεμονάτο με νιόκι ολικής άλεσης!!

Υλικά:

9 πατάτες (βρασμένες ή ψημένες ) 3 μεγάλα αυγά 3 φλιτζάνια αλεύρι 1 φλιτζάνι τυρί 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τυρί 1 κουταλιά της σούπας ξηρό άνηθο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Δείτε ακόμα: Ψαρονέφρι με χρωματιστές πιπεριές και ρυζάκι κίτρινο..

Οδηγίες

Βράζουμε ή ψήνουμε τις πατάτες τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν . Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει για να μαγειρέψουμε τα νιοκι Ανακατέψτε τα αυγά με αλάτι και τα βότανα.Τρίβουμε τις πατάτες και το τυρί πάνω στο τραπέζι. Ανακατεύουμε τα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι. Ζύμώστε τη ζύμη μόνο για να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί. Πάρτε ένα κομμάτι της ζύμης και κάντε το ρολό .Στη συνέχεια, κόβουμε σε φέτες και βάζουμε κάθε κομμάτι στο πιρούνι.

Δείτε ακόμα: Φιογκάκια με κρύα σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας

Μεταφέρουμε σε βραστό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και τη δάφνη στο νερό. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να επιπλέουν. Προσθέστε το βούτυρο. Αυτά θα είναι ακόμα πιο νόστιμα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Τηγανίζουμε σε λίγο βούτυρο γυρνώντας τα και από τις 2 πλευρές να ροδίσουν . Απολαύστε τα!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα άρθρα μας με ένα κλικ