Ταρτά με ινδοκαρυδο σοκολάτα και ακόμη δυο υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά για μια υπέροχη Γκανάς σοκολάτας σε κρούστα ινδοκάρυδου. Απολαύστε ένα λαχταριστό πεντανόστιμο γλύκισμα με την οικογένειά σας και τους φίλους σας και απογειώστε τη γεύση σας.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση ινδοκάρυδου:
4 1/2 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
360 γρ. ινδοκάρυδου
Για τη γκανάς σοκολάτας:
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα, διαστάσεων βάσης 23 εκ.
Για τη βάση: Ρίχνετε σε μπλέντερ ή μούλτι, το μισό ινδοκάρυδο με το βούτυρο και τα χτυπάτε για 1-2 λ μέχρι να έχετε μια μάζα μείγματος.Το μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε στο μείγμα στο κέντρο της ταρτιέρας και το στρώνετε ισομερώς πιέζοντάς το ελαφρώς μόνο στη βάση ενώ στα τοιχώματα το στρώνετε λιγότερο συμπιεσμένο ώστε να είναι αφράτο.
Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γκανάς σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Στρώνετε τη κρέμα πάνω στη κρύα πλέον βάση ινδοκάρυδου και τη βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει πλήρως. Τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

tarta

Μια συνταγή της Martha Stewart από:thatskinnychickcanbake.com

το ειδαμε στο sintages.gr

Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μας με 4 υλικα

Close