Φράουλα και Σοκολάτα, δύο πολυαγαπημένα υλικά.. μία τέλεια γεύση!

Μερίδες: 8 κομμάτια

Υλικά: – ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ 50 gr. – ψίχα φουντουκιού 200 gr. – αλεύρι για όλες τις χρήσεις 70 ml. – κρέμα γάλακτος 100 gr. – βούτυρο 70 gr. – ζάχαρη άχνη 20 gr. – κακάο 1 κουταλάκι του γλυκού – baking powder ¼ κουταλάκι του γλυκού – αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΚΑΟ 250 gr. – φυτική κρέμα 60 gr. – κακάο άγλυκο 120 gr. – ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας – golden syrup 1 κουταλιά της σούπας – εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 50 gr. – σοκολάτα κουβερτούρα 100 gr. – λευκή σοκολάτα 100 ml. – κρέμα γάλακτος

ΕΠΙΠΛΕΟΝ – Φράουλες 50 gr. – Φουντούκια

Οδηγίες: Η ζύμη της τάρτας Βήμα 1: Σε ένα μπώλ αναμειγνύετε το βούτυρο, το αλεύρι, την ψίχα του φουντουκιού, το κακάο, την άχνη, το αλάτι και το baking powder. Βήμα 2: Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με το αυγό και προσθέστε τα. Βήμα 3: Ζυμώστε με το χέρι πολύ καλά, προσθέτουμε ελάχιστο αλέυρι, σε περίπτωση που η ζύμη κολλάει στο χέρι μας. Σημείωση: Η ζύμη της τάρτας πρέπει να μην κολλάει και να είναι απαλή. Βήμα 4: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° C Κελσίου. Βήμα 5: Τυλίξτε το ζυμάρι με σελοφάν πολύ καλά και βάλτε το για 15 λεπτά στην κατάψυξη. Βήμα 6: Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε με τον πλάστη ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 εκατοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσετε. Βήμα 7: Βουτυρώνετε την ταρτιέρα σας και απλώνετε το φύλλο πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά. Κόβετε το φύλλο που εξέχει. Βήμα 8: Με ένα πηρούνι κάνετε διάσπαρτες τρύπες στην ζύμη και τοποθετείτε στο κέντρο της μια χούφτα φασόλια ή ρεβύθια. Βήμα 9: Ψήνετε την τάρτα στους 170° C Κελσίου μέχρι να ροδίσει περίπου 25′ λεπτά. Βήμα 10: Αφαιρέστε τα φασόλια και αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 2 ώρες. Η κρέμα κακάο Βήμα 1: Βάλτε την φυτική κρέμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Βήμα 2: Χτυπήστε για 5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα. Βήμα 3: Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικα και συνεχίστε το χτύπημα άλλα 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Βήμα 4: Τοποθετήστε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε. Η ganache σοκολάτας Βήμα 1: Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλετε την κρέμα γάλακτος να πάει 1-2 βράσεις. Σημείωση: Δεν πρέπει η κρέμα να βράσει! Βήμα 2: Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε τις σοκολάτες στην κρέμα, αφού τις κόψετε σε μικρά κομμάτια. Βήμα 3: Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα. Βήμα 4: Αφήστε να κρυώσει καλά η κρέμα, εκτός ψυγείου! Η Τάρτα Βήμα 1: Καβουρδίζετε το φουντούκι στον φούρνο για 3-4 λεπτά και το χοντροκόβετε. Βήμα 2: Με ένα πινέλο αλείψτε το στεφάνι της άκρης της τάρτας με κρέμα ganache και πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φουντούκι. Βήμα 3: Στρώνετε την μισή ποσότητα της κρέμας κακάο Βήμα 4: Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και δημιουργήστε ροζέτες γύρω γύρω στις άκρες. Βήμα 5: Προσθέστε στο κέντρο της τάρτας την ganache και την απλώστε την με μια σπάτουλα. Βήμα 6:  Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βήμα 7:  Κόψτε τις φράουλες στα τέσσερα και διακοσμήστε την τάρτα! Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε την τάρτα με σιροπι φράουλας ή σοκολάτας! πηγη