Θεϊκό γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

via
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φρυγανιές σταρένιες

ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας κατά προτίμηση πορτοκάλι.

ΚΡΕΜΑ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
1και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
10 κουταλιές κοφτές ζάχαρη

ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑΣ
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι (τύπου αμίτα)
1 ποτήρι ζάχαρη
5 κουταλιες σούπας corn flour

Πώς το κάνουμε:
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι μου,βάζοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Βράζω για περίπου 7 λεπτά και επειτα το αφήνω λίγο να κρυώσει.
Σε ενα μεσαίου μεγέθους πυρεξ στρώνω στον πάτο μια σειρα φρυγανιες.
Έπειτα τις βρέχω με το σιρόπι που ετοίμασα.
Ετοιμάζω την κρέμα αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφήνω και την κρέμα λίγο να κρυώσει και την προσθέτω πανω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές.
Σε κατσαρόλα βάζω το νερό,το 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,τη ζάχαρη να λιώσουν.Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα, διαλύω το κορν φλάουρ στο δεύτερο ποτήρι χυμού και το προσθέτω στην κατσαρόλα μου να πήξει.Αφήνω και το γλάσο μου λίγο να κρυώσει και το προσθέτω πάνω από την κρέμα μου.Αφήνω το γλυκό μου στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορώ να χρησιμοποιήσω παντεσπάνι αντί για φρυγανιές.
πηγη συνταγης

Close