Θρεπτική κρεμούλα για μωράκια που τρώνε αβγό

Είναι μία θρεπτική κρεμούλα για μωράκια που τρώνε αβγό και ειδικά για μωράκια που μόλις ξεκίνησαν να το τρώνε αλλά παρουσιάζουν αντιστάσεις! Οι αναλογίες είναι για ένα μικρό μπολάκι δηλαδή σαν σνακ με αφορμή να του δώσετε το αβγό! Είναι άγλυκο σχετικά διότι εγώ,όπως αναφέρω και σε άλλη συνταγή δεν χρησιμοποιώ ζάχαρη στις συνταγές του παιδιού,όσες θέλουν όμως προσθέτουν.Να ξέρετε ότι το σιμιγδάλι γλυκίζει ελαφρώς και αυτό το κάνει ευχάριστο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Να σας πω ότι χρησιμοποιώ μόνο τον κρόκο μετά από συμβουλή της παιδιάτρου μου διότι στα μωρά που είναι κάτω του ενός έτους δεν δίνουν ασπράδι διότι έχει βρεθεί ότι εκεί οφείλονται οι αλλεργικές αντιδράσεις όσον αφορά το αβγό.Είναι θρεπτική, το παιδί εντάσσει τα σιτηρά στην διατροφή του,είναι ένα κολπάκι να τρώει το αβγό και αυξάνοντας την ποσότητα γάλακτος και σιμιγδαλιού έχετε ένα κανονικό εναλλακτικό γεύμα,γιατί και αυτά βαριούνται! Η κανέλα επιτρέπεται αλλά ρωτήστε και πάλι..και έχει ευεργετική δράση.

Υλικά

90 ml γάλα από το δικό του (για όσες θηλάζουν και δεν δίνουν άλλα σκευάσματα με γάλα,ας ρωτήσουν τον γιατρό αν η εν λόγω συνταγή γίνεται με μητρικό γάλα διότι ζεσταίνεται αρκετά)
1 κρόκο βιολογικού αβγού ή από κότα δική σας (εγώ ζω επαρχία και βρίσκω)
1 κουταλιά σούπας κοφτή σιμιγδάλι (ψάξτε για βιολογικό)
λίγη κανέλα
Οδηγίες
5 Minutes
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα, το αβγό αφού το έχουμε χτυπήσει και το σιμιγδάλι.

Ύστερα ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε συνέχεια και λίγο γρήγορα μέχρι να γίνει κρέμα ρευστή! Μην σας πήξει διότι μετά κρυώνοντας θα γίνει πολύ πηχτή δεν θα την τρώει το μωρό.

Πηγή: cookpad.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close