Το κανταΐφι της τεμπέλας - Η πιο εύκολη συνταγή για κανταΐφι

Ποιος είπε ότι τα σιροπιαστά γλυκά και ειδικά το κανταΐφι χρειάζεται κόπο και ειδικές μαγειρικές ικανότητες; Σας έχουμε μία πεντανόστιμη και φυσικά νηστίσιμη συνταγή για κανταΐφι, με λίγα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο! Ένα πανεύκολο σιροπιαστό γλυκό για όλες τις ώρες, για κέρασμα ή γιορτές που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες αν είστε αρχάριες στα γλυκά ή δεν έχετε ελεύθερο χρόνο!

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι

Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κανταΐφι

Αλέθουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και ενώνουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, τη φρυγανιά και τη κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, βάζουμε στο ταψί το μισό , από πάνω το μείγμα με τα καρύδια και μετά το υπόλοιπο κανταιφι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα μέχρι να αποκτήσει το χρυσάφι χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε και το σιροπιάζουμε.

Το κανταΐφι της τεμπέλας - Η πιο εύκολη συνταγή για κανταΐφι

Το κανταΐφι της τεμπέλας - Η πιο εύκολη συνταγή για κανταΐφι

Το κανταΐφι της τεμπέλας - Η πιο εύκολη συνταγή για κανταΐφι

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μαρία Αδραμάνη

Close