Το σημαντικότερο σε ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων, όπως όλες γνωρίζουμε, είναι τι άλλο… η τούρτα. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους πέντε καλύτερους τρόπους για να φτιάξετε μόνες σας την βάση της δικής σας τούρτας. Το Τop 5 μας είναι στα χέρια σας και, εκτός από το κλασικό παντεσπάνι, περιλαμβάνει πρωτότυπες, πεντανόστιμες και πανεύκολες ιδέες για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα…
Δείτε ακόμα :Καλοκαιρινή αλμυρή τούρτα με ψωμί του τοστ που θα κάνει πάταγο
Νο 1: Υγρό κέικ σοκολάτα
Υλικά
2 φλ. ζάχαρη
1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλ. κακάο
1 ½ κ.γ. μπέικιν
1 ½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 φλ.γάλα φρέσκο
½ φλ. λάδι
1 φλ. βραστό νερό
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τα επτά πρώτα υλικά και εν συνεχεία προσθέστε, ανακατεύοντας συνεχώς, τα αυγά, το γάλα και το λάδι. Ρίξτε στο τέλος το βραστό νερό και ανακατέψτε πολύ καλά. Σε ένα ταψί παραλληλόγραμμο ή σε φόρμα βάλτε αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε το στους 180 βαθμούς για 50-70 λεπτά, στη χαμηλή θέση του φούρνου.
Δείτε ακόμα :Δροσερή φραουλένια τούρτα για κέρασμα!
Νο 2: Με πουράκια
Η συγκεκριμένη είναι βάση και τούρτα μαζί. Δηλαδή δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να τη διακοσμήσετε.
Υλικά (για τούρτα διαμέτρου 20εκ.)
4 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουτί (των 400γρ.) πουράκια σοκολάτας και κάτι παραπάνω
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί*. Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένη). Σπάμε τα πουράκια σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Μετά, σε μικρές ποσότητες, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφτά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας (καλό είναι να είναι με ελατήριο, ανοιγόμενη). Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να σφίξει. Όταν βγει από το ψυγείο τη διακοσμούμε όπως θέλουμε, απαραιτήτως όμως με πουράκια γύρω γύρω!
Νο 3: Μπισκότο
Η συγκεκριμένη τούρτα θα γίνει τύπου cheesecake. Η βάση της λοιπόν θα είναι από μπισκότο.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ή μπισκότα τύπου oreo (χωρίς το εσωτερικό)
200γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση
Στο μίξερ, χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και μετά ανακατεύουμε με την μαργαρίνη. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα και είναι έτοιμη η βάση μας.
Δείτε ακόμα: Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου
Νο 4: Παντεσπάνι
Υλικά
125 γρ.ζάχαρη
140 γρ.αλεύρι
5 αυγά
½ κούπα κακάο
Εκτέλεση
Στο μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κοκκινισμένο αλεύρι και το κακάο, ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 20-22 εκ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Το παντεσπάνι πρέπει οπωσδήποτε να το σιροπιάσουμε. Πώς;
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. χυμό πορτοκάλι.
Τα βράζουμε για 1 λεπτό και το σιρόπι είναι έτοιμο. Tip: Αν θέλουμε παραλείπουμε το κακάο για βάση βανίλια, προσθέτοντας μία βανιλίνη.
No 5: Με κρέπες
Αγαπημένη βάση για τα παιδιά. Φτιάχνουμε όσες κρέπες θέλουμε ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να δώσουμε στην τούρτα μας. Δεν είναι εύκολο το στήσιμο, για αυτό το εσωτερικό, η γέμιση δηλαδή, θα πρέπει να μην είναι πολύ υγρή ώστε οι κρέπες να κολλάνε μεταξύ τους (μία καλή πρόταση είναι η μεράντα) και να μην σας γλιστράνε (την έχω… πατήσει δημιουργώντας τον «Πύργο της Πίζας», ωστόσο ήταν πεντανόστιμος).
Υλικά (10 για κρέπες)
500 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο. Σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κουταλιά, με μια κουτάλα της σούπας, και ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγάνι (το μέγεθος το επιλέγετε ανάλογα με το πώς φαντάζεστε την τούρτα, τα υλικά είναι για μέτριο προς μικρό). Μόλις είναι έτοιμη και ξεκολλάει από το τηγάνι τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί.
Tip: Αν την θέλουμε ψηλή την τούρτα μας, φυσικά διπλασιάζουμε τα υλικά για να γίνουν περισσότερες οι κρέπες.
* Τι είναι το μπεν μαρί: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ (ανοξείδωτο ή γυάλινο αλλά όχι πλαστικό), στο οποίο έχουμε ρίξει την κουβερτούρα, ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
photo credit: pinterest
Πηγή: mamaspartyΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν