ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,
200 γραμμάρια φουντούκια αλεσμενα,
2 κουταλιες της σούπας κακάο,
2 κουταλιές της σούπας αλευρι
2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε κοσκινισμενα αλεύρι,κακάο,μπέικον ανακατεύουμε με μια μαριζ,σπάτουλα,πολύ απαλά και τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια φυσικά ανακάτεμα απαλό.
Τοποθετούμε σε δυο ταψακια βουτυρωμενα 24cm και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτα φυσικά ανάλογα τον φούρνο(δοκιμαζουμε με ενα ξυλάκι σουβλακιου).
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά.
ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
300 γραμμάρια κρύα γάλακτος πολύ πολύ παγωμένη
300 γραμμάρια κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας Μερέντα
5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε την Μερέντα,την λιωμένη κουβερτούρα,τις γκοφρέτες,και τέλος τα φουντούκια.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ:
Βάζουμε τον ένα πάτο στην πιατέλα σιροπιάζομαι με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού,ρίχνουμε απαλά την κρέμα,ξανά
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Σιρόπιασμα και τέλος μπόλικη σοκολάτα γάλακτος ανακατεμένη με μπόλικα φουντούκια λίγο σπασμένα!
Διακόσμουμε με.ότι θέλουμε!!
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος