Τούρτα λεμονιού !!!Σκέτη απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

6 αυγά ίδιου μεγέθους θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν,ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο απαλά να μην βγει ο αέρας,λίγο αλάτι και τέλος το ξύσμα.
Το τοποθετούμε σε τακάκι βουτυρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση.

ΚΡΕΜΑ:

4 κούπες γάλα φρέσκο
1/3 κούπας ζάχαρη(5 κουταλιές της σούπας)
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λίγο ξύσμα λεμονιού.

Ζεσταίνουμε.γάλα με.την ζάχαρη,και ρίχνουμε κορν φλάουρ,αλεύρι διαλυμένο σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια,ξύσμα και 2 κουταλιές.της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
μισό χυμό λεμονιού.

Βράσιμο 3 λεπτα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Σιροπιάζομαι το πρώτο πάτο,ρίχνουμε την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο σιροπιάζομαι.
Χτυπάμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,και λίγο χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής.
Το τοποθετούμε πάνω και γύρω!!Αφήνουμε όλο βράδυ στο ψυγείο!ΤΑΨΙ:26-28 εκατοστά!

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τούρτα λεμονιού !!!Σκέτη απόλαυση!

Close