Συνταγή για νόστιμη τούρτα παγωτό βανίλια με σορμπέ λεμόνι και όμορφο σχέδιο, για το τραπέζι της Πρωτομαγιάς. Καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου.
Υλικά:
Για τη διακόσμηση:
Για το παγωτό βανίλια:
- μόρφατ 1 συσκευασία
- ζαχαρούχο γάλα 1 συσκευασία
- γάλα εβαπορέ 1 συσκευασία μικρή
- βανίλια 1
Για την επικάλυψη:
- σαντιγί 1 συσκευασία
Για το σορμπέ λεμόνι :
- νερό 300 ml
- ζαχαρη 300 γραμμάρια κρυσταλλική
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 90 ml
- λεμονι 250 ml χυμός
- ασπραδια 20 γραμμάρια παστεριωμένα
Συνταγή για τούρτα παγωτό με γεύση βανίλια και σορμπέ λεμόνι. Μία όμορφη και νόστιμη τούρτα παγωτό που θα δροσίσει εμάς και τους καλεσμένους μας, μετά το κρέας που θα φάμε στο τραπέζι της Πρωτομαγιάς. Δεν κρυσταλλώνει και είναι πολύ αφράτη.
Σοκολατένια τούρτα παγωτό με γλυκό βύσσινο
Η Πρωτομαγιά είναι μία καλή αφορμή να φάμε ένα παγωτάκι, αφού με το που μπαίνει ο Μάης, μπαίνουμε αυτομάτως σε summer mode. Έτσι μετά τα κρεατικά στο τραπέζι της Πρωτομαγιάς, μία τούρτα παγωτό θα γλυκάνει και παράλληλα θα δροσίσει τους καλεσμένους σας. Με γεύση βανίλια και σπιτικό σορμπέ λεμόνι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα παγωτό βανίλια με σορμπέ λεμόνι για τη Πρωτομαγιά:

Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε το παγωτό βανίλια. Βάζουμε στο μίξερ το μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος βάζουμε τη βανίλια, χτυπάμε και πάλι και βάζουμε το μείγμα στην άκρη.

Για να φτιάξουμε το σορμπέ βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Μόλις βράσει το σιρόπι το αδειάζουμε σε μία κανάτα ή ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει το σιρόπι, χτυπάμε το παστεριωμένο ασπράδι στο μίξερ για να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε λιγάκι και το ρίχνουμε στη παγωτομηχανή να αφρατέψει και να παγώσει.
Τούρτα παγωτό σύκο
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε σε ταπεράκι και ανά 45 λεπτά το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Για τρεις φορές περίπου. Είναι έτοιμο για χρήση.

Αλέθουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τσέρκι 22 εκατοστών στρώνουμε το μισό μείγμα μπισκότου. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λεμόνια και κάθε φέτα λεμονιού στην μέση και τοποθετούμε περιμετρικά γύρω γύρω στο χείλος της φόρμας.
Κάνουμε μια στρώση το σορμπέ λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το υπόλοιπο μπισκότο. Από πάνω τοποθετούμε το παγωτό βανίλια. Τέλος διακοσμούμε με την σαντιγί και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη. Διακοσμούμε την τούρτα μας με βατόμουρα ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr