Υλικά:
4-5 φέτες μπαγιάτικο κέικ
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές γλυκόζη
Εκτέλεση:
Τρίβω το κέικ σε ένα τσέρκι η ταψάκι και καλύπτω
τον πάτο.
Σε κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύω το
γάλα την γλυκόζη, και το βούτυρο για 10’.
Κατεβάζω και το αδειάζω στο ταψάκι. ψήνω στους 180’
για 12’.Αφου κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στολίζουμε με ganache με σαντιγύ η και ζάχαρη άχνη.
Tips:
Στην Φώτο είναι με ganache αλλά έτσι βγαίνει πολύ γλυκό.
Θα σας το πρότεινα λοιπόν να χτυπήσετε κρέμα γάλακτος
(Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ) σε Σαντιγύ ώστε να ισορροπήσουν
οι γεύσεις τέλεια και ορμονικά
η Φώτο και η αρχική συνταγή είναι από έκδοση
της ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις