Τούρτα σοκόλαση Ιδανική για γενέθλια

Τούρτα σοκόλαση Ιδανική για γενέθλια!Τι να πω για αυτή τη Τούρτα! Είναι κολασμένη.Μόνο που τη βλέπεις στη φωτογραφια,σου έρχεται να βουτήξεις στην οθόνη και να τη φας!Φτιάξτε τη στα γενέθλια και όλοι θα σαν ζητάνε τη συνταγη!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

7 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
140 γρ. ψημένα φουντούκι

Για την κρέμα

4 αυγά
160 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο

Προετοιμασία
Για το παντεσπάνι

Χτυπάτε τα κροκάδια με την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύετε και προσθέτετε τα φουντούκια. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σταδιακά το προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας.

Ψήνετε το παντεσπάνι σε στρογγυλή ή ορθογώνια φόρμα. Εγώ έχω ψήσει το παντεσπάνι μου σε ορθογώνια φόρμα με διαστάσεις 27*37 εκ. και μετά το έκοψα σε τέσσερις λωρίδες. Ψήνετε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Για την κρέμα

Χτυπάτε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτετε την σοκολάτα και βράζετε το μείγμα σε μπέν μαρί για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και στην συνέχει το βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει.
Το μείγμα και μετά το ψυγείο δεν θα πήξει απλά θα σφίξει. Χτυπάτε το βούτυρο το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό, απλά χρειάζεται να μπορείτε να το χτυπήσετε (Περίπου 15 λεπτά αφ ότου το βγάλετε από το ψυγείο), μέχρι να αφρίσει Προσθέτετε σταδιακά το σοκολατένιο μείγμα χτυπώντας τα συνεχώς. Προσοχή να μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα γιατί θα χάσει το χρώμα του και δεν θα είναι τόσο πηκτό όσο χρειάζεται. Μόλις ενωθούν τα δύο μείγματα σταματάτε.
Εγώ έστησα απευθείας την τούρτα αλά αν ήταν μαλακό το βούτυρο σας καλύτερα αν αφήσετε την κρέμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Η κρέμα είναι αρκετή και για να επικαλύψετε την τούρτα σας. Διακοσμείτε την τούρτα σας κατά προτίμηση και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν να την σερβίρεται.

τουρτα_σοκολαση_σταυρουλα_καιτατζη

 

Από τη φίλη της κλειστή μας ομάδας Σταυρούλα Καιτάτζη

Close