ΔΟΕ: «Λουκέτο» σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 21 Οκτωβρίου

ΔΟΕ: «Λουκέτο» σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 21 Οκτωβρίου

Προσθήκη του daddy-cool.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε πως στις 21 Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε απεργία.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Η δευτέρη 24ωρη απεργία στα σχολεία για την φετινή σχολική χρονιά ανακοινώθηκε από την ΔΟΕ για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωσή τους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί τονίζουν ότι προχωρούν στη λύση της απεργίας για να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της ΔΟΕ:

1)«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέχεια της ανακοίνωσής του υπ.αριθμ. 769 με ημερομηνία 21/11/25 και τίτλο “Για τα μεγάλα κενά στα σχολεία και την επιλογή του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α να “καλυφθούν” με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών“, αποφασίζει την κήρυξη συνεχών πανελλαδικών στάσεων εργασίας από τις 1/10/2026 έως τις 30/10/2026 για

όλους/ες τους/τις συναδέλφους και για τις ώρες αυτές, ανάλογα με το ωράριο του/της κάθε εκπαιδευτικού, που τους ανατίθενται υποχρεωτικές υπερωρίες, με στόχο τη συνδικαλιστική τους κάλυψη.

2) «Κήρυξη στάσεων εργασίας μίας (1) ώρας.

Πανελλαδικές: 12 νέοι Δήμοι & περιοχές στους πληγέντες – Ποιοι μπαίνουν στα ΑΕΙ καθ’ υπέρβαση Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει στάσεις εργασίας μίας (1) ώρας, σε καθημερινή βάση, από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026 μέχρι και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 “Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της”.

Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χρήση περισσότερων ωρών, συμπληρωματικά, καλούνται οι Σ.Ε.Π.Ε. να το αποφασίζουν ώστε να καλύπτονται πλήρως οι συνάδελφοι».

News