Υλικά:
2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. πάπρικα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόψτε το σκληρό άκρο των φτερών και απορρίψτε το. Κόψτε το υπόλοιπο φτερό στην μέση (στον σύνδεσμο) έτσι ώστε κάθε φτερό να δώσει δύο κομμάτια. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε με τα χέρια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα. Τοποθετήστε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει. Τοποθετήστε στο τηγάνι μικρές ποσότητες φτερούγων κάθε φορά, έτσι ώστε να μην είναι γεμάτο εντελώς το τηγάνι κατά το τηγάνισμα. Τηγανίστε τις φτερούγες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμες οι φτερούγες αφαιρέστε και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε την διαδικασία για όλη την ποσότητα των φτερούγων.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πάπρικα και το λευκό ξύδι. Ανακατέψτε καλά και αφαιρέστε αμέσως από την φωτιά. Σερβίρετε αμέσως!
Συνταγή: xs-recipes.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες