Πώς θα φτιάξω τυρί με κεφιρ_

Παρακάτω θα δούμε πως θα φτιάξω τυρί με κεφίρ. Υγιεινό τυρί από κεφίρ ένα εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο και πολύ μαλακό τυρί χαμηλό σε λακτόζη.

Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθουμε από τον Παναγιώτη Παπαδάκη και μέσα από την εκπομπή του Live Kitchen, πως μπορούμε να φτιάξουμε τυρί με ελάχιστη λακτόζη. Μία πολύ χρήσιμη συνταγή για τους λάτρεις του τυριού .

Δείτε ακόμα Τυρινή εβδομάδα 2021: Πότε είναι τι τρώμε και όλα τα έθιμα

Επίσης αυτό το τυρί έχει χαμηλή περιεκτικότητα στη λακτόζη Είναι πολύ εύκολο και οικονομικό τυρί, αφού για να γίνει χρειάζεται μόνο ένα υλικό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

ENGLISH

INGREDIENTS
2 Litre kefir 1.5%

GERMAN

ZUTATEN
2 Liter Kefir 1,5%

 

Εκτέλεση για το τυρί με κεφίρ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 λίτρα κεφίρ με 1.5 % λιπαρά. Ανακατεύουμε πάνω σε μεσαία φωτιά μέχρι να κόψει και να σχηματίζονται κομμάτια. Αποσύρουμε από την φωτιά και σε ένα τούλι ρίχνουμε το μείγμα και το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.

Το τυρί με κεφίρ είναι έτοιμο να το καταναλώσουμε. Μπορούμε να το αλατίσουμε ή να προσθέσουμε ότι μυρωδικά μας αρέσουν. Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες , ζυμαρικά ,κρεατικά ή όπου αλλού μας αρέσει. Καλή σας επιτυχία!!!

Πώς θα φτιάξω τυρί με κεφίρ_ Πώς θα φτιάξω τυρί με κεφίρ (βίντεο)_ Συνταγή_ Πώς θα φτιάξω τυρί με κεφιρ_ Συνταγή_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close