Βενιζελικα Λήμνου φονταν

Υλικά

500γρ αμύγδαλα (όχι λευκασμένα)

200γρ σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλιτζάνι σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού

1 φλιτζάνι λικέρ amaretto η πικραμύγδαλο

300-400γρ βανίλια υποβρύχιο

Δείτε ακόμα: Φοντάν Μανταρίνι !!!

Μέθοδος

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.

Αλέθουμε και τη σοκολάτα στο μπλέντερ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα, το σιρόπι και το λικέρ και ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη πάστα.

Πλάθουμε σε μπάλες μεγέθους μικρού καρυδιού. Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε πιατέλα κα τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες ώστε να στεγνώσουν και να σφιξουν.

Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε τη μισή βανίλια υποβρύχιο σε ένα μικρό μπρίκι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις η βανίλια λιώσει. Αν το υποβρύχιο ζεσταθεί περισσότερο απ’ ότι πρέπει και αποκτήσει διάφανο χρώμα, απλώς αφήστε το λίγο να κρυώσει, ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις και το χρώμα του θα ξαναγίνει κατάλευκο!

Δείτε ακόμα: Υπέροχο φοντάν σοκολάτας με μόνο τέσσερα υλικά.

Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα βουτάμε ένα –ένα τα βενιζελικά στη λιωμένη βανίλια και τα αφήνουμε σε σχάρα να αποβάλουν το περιττό γλάσο. Αν στο μεταξύ η βανίλια αρχίσει και πήζει φροντίζουμε να την ξαναζεστάνουμε.

Όταν τα βενιζελικά έχουν κρυώσει και το γλάσο στην επιφάνεια τους έχει στεγνώσει, ζεσταίνουμε και την υπόλοιπη βανίλια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Αυτή τη φορά φροντίζουμε να βυθίσουμε την οδοντογλυφίδα σε διαφορετικό σημείο, ούτως ώστε να καλυφθεί με γλάσο η τρυπούλα που έμεινε από την προηγούμενη οδοντογλυφίδα.

Δείτε ακόμα: Γεμιστά σοκολατάκια με τρια υλικα

Όταν τα βενιζελικά έχουν κρυώσει και στεγνώσει και από το δεύτερο γλασάρισμα μαζεύουμε και λιώνουμε ξανά όση βανίλια έχει περισσέψει και με ένα κουταλάκι φτιάχνουμε κορυφές ή μικρούς κύκλους στην επιφάνεια των βενιζελικών.

Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια και τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον ένα μήνα!

Πηγή: foodsandsuperfoods
Close