Βερίκοκα γεμιστά με κρέμα!!

Είναι καλοκαιρινή συνταγή με αποξηραμένα βερίκοκα! Είναι τούρκικο γλυκό και με απλά υλικά! Σίγουρα δεν έχετε ξαναδει κάτι παρόμοιο! Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά:

20-25 αποξηραμένα βερίκοκα
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη

3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 πακέτο κρέμα γάλακτος

Δείτε ακόμα: Εκπληκτικά γλυκά με βερίκοκα

1 κ.γ αλεσμένη μαστίχα
20-25 ζεματισμένα αμύγδαλα ή 20 -25 μισά καρύδια
1/4 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο φυστίκι αιγίνης

Βερίκοκα γεμιστά με κρέμα!!

Οδηγίες

Μουλιάζουμε τα βερίκοκα σε κρύο νερό όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα στραγγίστε το χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε στην άκρη τα βερίκοκα. Προσθέστε τη ζάχαρη στο χυμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέστε τα βερίκοκα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και το υγρό γίνει σιρόπι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τελευταίο λεπτό. Αφαιρέστε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Μεταφέρετε τα βερίκοκα με μια διάτρητη κουτάλα σε ένα πιάτο.

Δείτε ακόμα: Κερασόπιτα: Πανεύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Ανοίξτε τα βερίκοκα χωρίς να κοπούν εντελώς στα δύο.. Γεμίστε το εσωτερικό με μισό κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος και τοποθετήστε ένα αμύγδαλο ή καρύδι σε κάθε βερίκοκο και κλείστε . Γαρνίρετε με φιστίκια Τακτοποιήστε τα βερίκοκα δίπλα-δίπλα σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε πάνω τους κάποιο σιρόπι. Αυτό τους κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά. Επίσης πασπαλίστε τριμμένο φιστίκια στο πιάτο και σερβίρετε.

Δείτε ακόμα: Ενα απλο κεικ με γεμιση μαρμελαδα βερικοκο μετατρεπεται σε σοκολατακια

***Γέμιση: Kaymak

Η αρχική συνταγή είναι με ένα προϊόν κάτι σαν κρέμα γάλακτος που κυκλοφορεί στην Τουρκία

ή αλλιώς Kaymak. Εδώ λοιπόν κάναμε τις αντίστοιχες αλλαγές. Σίγουρα δεν πλησιάσαμε και εντελές την γεύση αλλά φτάσαμε κοντά…

Πηγή και φώτο από: easyturkishcooking

Πηγή: glykestreles

Close