Βουτυρένια μυρωδάτα βουτήματα γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα

Βουτυρένια μυρωδάτα βουτήματα γεμιστά με μια ωραία μαρμελάδα φράουλας πανέτοιμα να… γλυκάνουν τη μέρα σας στο ξεκίνημά της αλλά και να συνοδεύσουν τον απογευματινό σας καφέ.

Υλικά

250γρ. βούτυρο 82% σε κυβάκια και μαλακωμένο
210γρ. ζάχαρη άχνη
3 αβγά (110γρ.)
1 λοβό βανίλιας
375γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC. Ανοίγετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και «ξύνετε» τα σποράκια στον κάδο το μίξερ. Προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Βήμα 2

Μόλις γίνουν ενιαίο μίγμα, προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν τα υλικά σας ομογενοποιηθούν, ρίχνετε και το αλεύρι σιγά σιγά.

Βήμα 3

Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα, το βγάζετε από το μίξερ και το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχετε στερεώσει από πριν το κατσαρό κορνέ.

Βήμα 4

Στρώνετε το ταψί σας με αντικολλητικό χαρτί κόβετε πάνω του μικρές ποσότητες ζύμης. Ψήνετε τα βουτήματα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Βήμα 5

Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάτε μεταξύ τους ανά 2 χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα φράουλας.
olivemagazine.gr, Δημήτρης Χρονόπουλος


Close