Λαχταριστή Σοκολατένια τούρτα Και παγωτό !!!!

Για το παγωτο

Παγωτακι σαντουιτσακι…
1 morfat τενεκεδενιο κουτακι
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνου μικρο
1 κουβερτούρα 125gr
2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
2 πακετάκια μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος

Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή.
Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.
Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.

Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.

Για το κορμό

1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ🍫
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ ΑΓΛΥΚΟ(της ΙΟΝ)
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
1 ΒΙΤΑΜ ΠΛΑΚΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ(ΓΙΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ)🥛
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ(ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)
2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ σπασμένα….
(Όποιος θέλει βάζει και 2,3 κουταλιές μερέντα στο μείγμα όταν το λιώνει,προαιρετικά….εξίσου υπεροχος)
Εκτελεση:
Όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι(Εκτός τα μπισκότα και το γαλα)σε πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν και να γίνει λείο το μίγμα…..Μετά ραντιζω τα μπισκότα με το γάλα και Ρίχνω το μείγμα μέσα ανακατεύω

Συναρμολόγηση βαζουμε το μείγμα για τον κορμό σε ένα ταψι η ένα πυρεξ στη καταψυξη για μιση ώρα .

ρίχνουμε το μισό λευκό μείγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει

Αφού έχει παγώσει το πρώτο μείγμα

ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και ξανά κατάψυξη

πριν το κοψω το βγάζω για κανα δεκάλεπτο απο τη καταψυξη

Αν θέλουμε βάζουμε τρούφα απο πάνω

Εύη Ρουσσοπούλου-οι χρυσοχέρες-ηδες

 

Close