Μήπως ψάχνετε τι γλυκό να φτιάξετε αυτή την εβδομάδα; Δεν χρειάζεται πια! Πάρτε ιδέες από τα παρακάτω γλυκά με ινδοκάρυδο και φτιάξτε ένα ξεχωριστό επιδόρπιο για τους αγαπημένους σας που πραγματικά θα το λατρέψουν!
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
Για το μείγμα κακάου-μπισκότων:
100 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 καψουλίτσα βανίλια
1 κ.σ. κακάο
300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Για το μείγμα ινδοκάρυδου:
100 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 καψουλίτσα βανίλια
200 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση κακάου-μπισκότων: Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια, το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, βάζετε αλεσμένα στο multi μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 22 x 28 εκ. περίπου, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το μείγμα με το ινδοκάρυδο: Ακολουθείτε την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία. Ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρύο μείγμα μπισκότου-κακάο, ισιώνετε τη επιφάνεια και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια/ράβδους και σερβίρετε.
Δείτε ακόμη: 5 λάθη που κάνεις όταν ψήνεις φαγητό- γλυκό στο φούρνο!
Δροσερό γλύκισμα με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο & σοκολάτα χωρίς ψήσιμο
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας ή με επικάλυψη σοκολάτας επιλογής σας
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση ινδοκάρυδου:
4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
1 κουτί [395 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κεράσια γλασέ κομμένα στα τέσσερα
120 γρ. βιτάμ σε λιωμένο
2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ “ζωηρό”
1 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρας λιωμένες
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 18 Χ 28 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίστε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά του ταψιού για να προεξέχει 2 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi, τα μπισκότα σοκολάτας σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε σε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνετε πιέζοντας το μείγμα πάνω στη βάση του ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση ινδοκάρυδου: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το ινδοκάρυδο, το βιτάμ και τα ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν. Προσθέτετε τα κεράσια και τις σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να έχετε ένα έντονο ροζ ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρετε το μείγμα γέμισης ινδοκάρυδου με ένα μεγάλο κουτάλι πάνω στη κρύα πλέον βάση. Το στρώνετε καλά στην επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ.
Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας και στρώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη γέμιση. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Κόβετε το γλύκισμα σε κομμάτια και σερβίρετε.
Σοκολατένιο Κέικ Γεμιστό Με Μπαλίτσες Καρύδας από τη Σόφη Τσιώπου
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο, κεράσια μαρασκίνο και ινδοκάρυδο
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
1 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
100 γρ. κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο δίσκο. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Τοποθετείτε το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο σε ένα μπολ. Βρέχετε τα χέρια σας, παίρνετε μείγμα (περίπου 1 κ.σ.) και πλάθετε μπαλάκια. Τα βουτάτε στο μπολ με το ινδοκάρυδο φροντίζοντας να καλυφθούν παντού καλά και τα ακουμπάτε στον έτοιμο δίσκο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Αφράτο brownies με κρέμα ινδοκάρυδου
Συνταγή από: foodmaniacs.gr
Για τα brownies θα χρειαστείτε
115 γρ. + επιπλέον για άλειμμα ταψιού βούτυρο
2 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)
1/4 κ.γ. αλάτι
1 & 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
Για τη κρέμα ινδοκάρυδου επικάλυψης θα χρειαστείτε
1 & 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο ινδοκάρυδο
115 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2-3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Για τα brownies
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα πυρέξ μια διάσταση βάσης 33×23 εκ και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, που να προεξέχει περιμετρικά 3 εκ. Αλείφετε το χαρτί ψησίματος ελαφρώς με βούτυρο.
Κόβετε σε κομμάτια το βούτυρο, το τοποθετείτε σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τα υλικά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσουν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα την αποσύρετε από το μπεν μαρί.
Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα για 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τη μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ και αρχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα 2 ειδών ζάχαρης μέσα. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα φροντίζοντας να ενσωματώνονται το κάθε ένα μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και καρύδας (προαιρετικά), το αλάτι και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, πάντα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και το ινδοκάρυδο και χτυπάτε 1/2 λεπτά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του brownies αυτή βγει στεγνή και καθαρή.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει. Ξεφορμάρετε με το brownies και το αφήνετε στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη με κρέμα ινδοκάρυδου
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και τα εκχυλίσματα βανίλιας και καρύδας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για 1 λεπτό περίπου ή μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 1 λεπτό.
Μετά αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο υψηλό και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ή μέχρι να έχετε μια πολύ αφράτη. Προσθέτετε και το γάλα, 1 κ.σ. τη φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματώνετε πριν ρίξετε την επόμενη κουταλιά. Θα προσθέσετε 2 ή 3 κουταλιές ανάλογα με την υφή της κρέμας, η οποία πρέπει να είναι κατάλληλη για εύκολη επάλειψη.
Μεταφέρετε το κρύο brownies σε πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώνετε ομοιόμορφα, με μια μαρίζ, από πάνω τη ζαχαρόκρεμα και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με το ινδοκάρυδο. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δείτε ακόμη: Ινδοκάρυδο…γλυκό ταψιού
Μπισκότα ινδοκάρυδου με γέμιση μερέντας
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο + 1 κ.γ. επιπλέον σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
6 κ.σ. κρυσταλλική άσπρη ζάχαρη
1 αυγό
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας ή βανίλιας
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι + 2 κ.σ. επιπλέον
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού Μερέντα
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας για γαρνίρισμα
τρούφα πολύχρωμη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τα μπισκότα ινδοκάρυδου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το 1/2 φλ. βούτυρο και τις 2 ζάχαρες και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε για 2 λ.
Ρίχνετε τη σόδα, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα κρεμμώδες μείγμα. Τέλος ρίχνετε το ινδοκάρυδο και χτυπάτε με το γάτζο του μίξερ ή ανακατεύετε με σπάτουλα για 1/2 λ να ενσωματωθεί.
Πλάθετε πάνω σε λαδόκολλα, 30 μπαλάκια 2,5 εκ. Κάνετε, με το ακροδάκτυλό σας ένα “βαθούλωμα” στο κέντρο σε κάθε μπαλάκι και το γεμίζετε με μερέντα. Καλύψτε πλήρως τη μερέντα με μια μικρή ισοπεδωμένη στρώση ζύμης και σφραγίζετε τις άκρες ώστε να “φυλακιστεί” η μερέντα. Κυλάτε πάλι το μπαλάκι με τη μερέντα στο κέντρο του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η μερέντα. [Βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].
Τοποθετείτε τα μπαλάκια στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα, σε απόσταση 3 εκ. περίπου μεταξύ τους. Τα πιέζετε πολύ λίγο να πλατύνουν ελαφρώς και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 9-10 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώνουν.
Για γαρνίρισμα: Λιώνετε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας με τη 1 κ.γ. βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Ρίχνετε το ρευστό ακόμα μείγμα λευκής σοκολάτας σε μια μικρή πλαστική σακούλα [polybag], ανοίγετε στη μια γωνία της μια μικρή τρύπα και περιχύνετε τα μπισκότα. Τα πασπαλίζετε με τη τρούφα σοκολάτας και τα απολαμβάνετε. Διατηρείστε τα σε σφραγισμένο δοχείο.
Υπέροχο γλυκό με κρέμα τυριού, ινδοκάρυδου και μπισκότα όρεο
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο
Υλικά
3 1/2 ποτήρια ινδοκάρυδο (καρύδα) αλεσμένη
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
200-250γρ σοκολάτα υγείας
-Χύνετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κούπα (πριν να το φάτε).
-Προσθέτετε την καρύδα και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ενιαίο το μίγμα. Πλάθετε σε μπαλίτσες.
-Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (προσεχτικά μην μπει νερό ή ατμός μέσα γιατί δεν θα στρώννει καλά η σοκολάτα μετά) και βουτάτε μέσα μια μια τις μπαλίτσες. Τις βγάζετε με ένα κουταλάκι και τις αφήνετε να κρυώσουν σε αλουμινόχαρτο.
-Όταν κρυώσουν τις βάζετε αν θέλετε σε φορμίτσες (για τρούφες, αμυγδαλωτά κλπ).
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες