ΓΛΥΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. βούτυρο LYRPAK
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 gr
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
800 γρ. νερό
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη αχνη και
κανέλα, για πασπάλισμα
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 18ο β!
. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο , με μεγαλη προσοχή να μην καεί!
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το βουτυρωνουμε και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ!
Το βάζουμε μέσα στο ταψι του φουρνου!
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο!.
Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψι από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε!
Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα και το ξυσμα πορτοκαλιου πάνω στα φύλλα!
Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.
Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά).
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη αχνη και την κανέλα και σερβίρουμε!
Ευκολη και πεντανοστιμη!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις