Υλικά
4 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3-4 κόκκοι μάστιχας
15 γρ. σαλέπι σε σκόνη
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεται καλά, προσέχοντας να μη βράσουν.
Σε ένα άλλο μικρό σκεύος ρίχνετε λίγο από το ζεστό γάλα, τη μαστίχα κοπανισμένη. το σαλέπι και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά, για να διαλυθεί το σαλέπι.
Στο μείγμα προσθέτετε σιγά σιγά κι άλλο ζεστό γάλα φροντίζοντας να μείνουν 2 φλιτζάνια του τσαγιού.
Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά για να πάρει μία βράση.
Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το σουρώνετε.
Αφού κρυώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το χτυπάτε στο μίξερ, το βάζετε στην κατάψυξη και το χτυπάτε κάθε 1 ώρα και 10′ επαναλαμβάνοντας 3 φορές ώστε να μην κάνει κρυστάλλους. Αν θέλετε σερβίρετε με βύσσινο σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού η σιρόπι σοκολάτας ή πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις