Η πιο εύκολη πίτα στον κόσμο είναι η ζεματούρα ! Χωρίς φύλλο με μια ιδιοφυή μίξη υλικών και ένα χυλό, που όταν ψηθεί στον φούρνο μας δίνει μια λεπτή και τραγανή πεντανόστιμη πίτα.Μια συνταγή από την δική μου φιλη Λίτσα Παπαντωνίου που μπορείτε να την βρείτε στην ομάδα της στο facebook Οι συνταγές της Λίτσας
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτάΧρόνος ψησίματος : 30 λεπτά
Συστατικά
(για 12 άτομα) 3 φλιτζ. τσαγ. καλαμποκάλευρο1 ½ φλιτζ. τσαγ. γάλα1 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι¾ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο½ κιλό φέτα τριμμένη1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερΜία πρέζα αλάτι1 κουτ. σουπ. βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Παρασκευή συνταγής
1. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το γιαούρτι, την φέτα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Παίρνομε ένα μεγάλο ταψί (το πάχος του χυλού δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα εκατοστό), το αλείφουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 150-180 βαθμούς. Από πάνω πρέπει να ροδίσει και να φουσκώσει.
Περισσότερες συνταγές για πίτες θα βρείτε εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες