Από τι πιο ζουμερές και σπέσιαλ καρυδόπιτες που έχετε γευτεί! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και εγγυάται πως θα πετύχετε ένα φανταστικό αποτέλεσμα! Για τις λιγούρες είναι ότι πρέπει, αλλά και για το τραπέζι και τους καλεσμένους σας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μίγμα!
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα και τα χτυπάμε στο χαμηλό για 2 λεπτά να ενσωματωθούν!
Τοποθετούμε το μιγμα στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νεύρου με 3 ποτήρια ζάχαρη, μισώ λεμόνι το χυμό του για 3 λεπτά !
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι με κουτάλι σιγά σιγά!
Για την κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα από το ζεστό ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια,το βούτυρο,τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα!
Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα πάρα πολύ καλά και την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει!
Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί με μαριζ ανακατεύοντας παρά πολύ απαλά!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα