Υλικά: 4 αυγά 200 γρ βουτυρο 250 γρ αλευρι ο.χ 200 γρ μέλι 100 γρ καρυδι τριμμενο 300 γρ τριμμενο κ στραγγισμενο μηλο 60 γρ σταφιδα 1 κ.γ κοφτη σοδα 1 κ.γ κοφτη μπεικιν 1 κ.γ κανελλα 1 πρεζα αλατι 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση: Βάζουμε σε καυτο νερο τις σταφιδες για 20′, μολις τραβήξουν τις στραγγιζουμε καλα και τις ταμποναρουμε με μια πετσετα να στεγνωσουν. Παίρνουμε λιγο απο το αλεύρι και τις πασπαλιζουμε.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν και τη σόδα, προσθέτουμε τέλος την κανέλλα κ την βανίλια κ ανακατεύουμε.Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγα με το αλάτι για 10′ περίπου.Προσθέτουμε το βούτυρο αφου το έχουμε λιώσει και χλιαραίνει σιγά σιγα, να τρέχει σαν κλωστή για να μην κόψουν τα αυγά μας.Αμέσως μετά ρίχνουμε το μέλι.Παίρνουμε την σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το αλέυρι, έπειτα τα καρύδια, τα μήλα και τις σταφίδες. Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φουρνο σε μετριο ταψακι με λαδόκολλα, θα χρειαστεί 20′ με 30′.
photo via pinterest