10 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά

Η κουζίνα είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού.Όλες μας περνάμε ατελείωτες ώρες μαγειρεύοντας.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι πάντα καθαρή προς αποφυγή μικροβίων.Πώς θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το βασίλειο κάθε νοικοκυράς καθαρό χωρίς την χρήση χημικών ουσιών.Εύκολα και οικονομικά!Με τις 10 φυσικές μεθόδους που σας προτείνουμε είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένες!

1.Αλεύρι για τους λιπαρούς λεκέδες

κουζινα

 

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από λιπαρούς λεκέδες;  Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι αμέσως επάνω στον λεκέ.  Το αλεύρι θα απορροφά  το υγρό και είναι πιο εύκολο να το αφαιρέσετε!

 

2.Μαγειρική σόδα, νερό και σαπούνι για τις  εστίες 

κουζινα

 

Το μόνο που χρειάζεστε για να λάμψουν οι εστίες της κουζίνας σας είναι ένα ψέκασμα με μαγειρική σόδα, λίγο νερό και σαπούνι.

 

3.Φυτικό έλαιο για τα ντουλάπια

κουζινα

 

Τρίψτε τα ντουλάπια σας με λίγο λάδι και η λίγδα θα εξαφανιστεί για τα καλά.

4.Ένα αλκαλικό καθαριστικό για τοίχους και ντουλάπια

κουζινα

 

Ίσως δεν σας αρέσει η ιδέα του καθαρισμού με λάδι, ή  ανησυχείτε  για τα βαμμένα ή laminate ντουλάπια σας. Όποιος και αν είναι ο λόγος σας, υπάρχει μια λύση μόνο για εσάς: αυτό το  καθαριστικό α κατασκευασμένο από αλάτι, βόρακα, ζεστό νερό και σαπούνι ή απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε το με ένα πανί από μικροΐνες και να ξεκινήσετε! Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης για τους τοίχους σας.

5.Καθαριστικό για δάπεδα σας

10 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι, σαπούνι πιάτων,  σόδα και τ νερό της βρύσης για να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό δαπέδου.

6.Σαπούνι πιάτων και ξύδι για λεκέδες από κρασί

κουζινα

 

Εάν λερωθήκατε με κρασί μουλιάστε το ρούχο σε μια λεκάνη με ξύδι και σαπούνι πιάτων.Αφήστε μισή ώρα και πλύνετε στο πλυντήριο.

7.Αλόη βέρα για τα ρούχα σας

καθαριστικα

 

Μια άλλη πολύ καλή λύση για  λιπαρούς λεκέδες στα ρούχα είναι η Aloe vera.Τρίψτε τον λεκέ με Αλόη πριν την πλύση και οι λεκέδες θα κάνουν φτερά.

8.Αλάτι και οινόπνευμα για άλλα υφάσματα

καθαριστικα

 

Πώς θα καθαρίσουμε τα  χαλιά και τα μαξιλάρια της καρέκλας;  Αναμείξτε 1 μέρος αλάτι με 4 μέρη λευκό οινόπνευμα, και στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να τρίψετε το μείγμα στους λεκέδες.

9.Καθαριστικό με λεμόνι για όλες τις χρήσεις.

κουζινα

 

Η φυσική οξύτητα των λεμονιών είναι το τέλειο φυσικό συστατικό για τις οσμές. Συνδυάστε το με ένα φυτικής προέλευσης έλαιο για ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις.

10.Λευκό ξύδι για να καθαρίσετε τα πάντα

κουζινα

Ομοίως με λεμόνι, το ξύδι  είναι το ιδανικό για όλες τις χρήσεις ειδικά όταν συνδυάζεται με απορρυπαντικό πιάτων ή φυσικά έλαια. 

Για περισσότερες συμβουλές και εύκολες λύσεις για το σπίτι πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Close