12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο. Όλες και όλοι ξέρουμε ότι η καθημερινότητα μας είναι τόσο φορτωμένη που πολλές φορές παραμελούμε τις δουλειές του σπιτιού.

Άλλωστε, όταν είσαι από το πρωί “στο πόδι” και τρέχεις διαρκώς για υποχρεώσεις είτε επαγγελματικές είτε οικογενειακές, μετά δεν έχεις ενέργεια και για την καθαριότητα του σπιτιού. Έτσι, το σπίτι μας καταλήγει να είναι βρώμικο και ατακτοποίητο.

Όσο διαβάζετε την εισαγωγή θα σκέφτεστε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό ακόμη και όταν δεν έχετε χρόνο. Αφού κατά πάσα πιθανότητα σκέφτεστε ότι τους έχετε δοκιμάσει όλους.

Δείτε ακόμα 14 παράξενοι & χρήσιμοι τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας τρόφιμα

Για όλα τα προβλήματα όμως υπάρχει λύση. Βρήκαμε για εσάς 12 τρόπους που θα σας επιτρέψουν να έχετε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο ακόμη και όταν δεν έχετε καθόλου χρόνου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές μας και δεν θα χάσετε. Διαβάστε παρακάτω: 

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: δώστε σημασία στους χώρους όπου θα κάθονται οι καλεσμένοι σας

Το σπίτι μας το θέλουμε καθαρό και τακτοποιημένο πρώτα από όλα για εμάς. Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι μας προσφέρει μία εσωτερική γαλήνη που όλοι και όλες έχουμε ανάγκη μετά από μία δύσκολη μέρα. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές όπου περισσότερο σκεφτόμαστε τι θα πει ο κόσμος που θα μας επισκεφθεί.

Αν θέλεις λοιπόν να έχεις ένα σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο ανά πάσα ώρα και στιγμή, εστίασε στα μέρη όπου κάθονται συνήθως οι καλεσμένοι σου. Μπορεί για μία μέρα ή και δύο ή και τρεις να μην έχεις κουράγιο να περιποιηθείς την κρεβατοκάμαρά σου.

Δώσε όμως σημασία στην τακτοποίηση και την καθαριότητα του σαλονιού ή της κουζίνας, αφού εκεί συνήθως φιλοξενείς τους επισκέπτες σου. Έτσι δε θα έχεις το βάρος, ότι αν έρθει κάποιος απρόσκλητος, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα σπίτι ατακτοποίητο.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: καθαρίζω την κουζίνα

Photo via: brightside.me

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: να αερίζεις τους χώρους του σπιτιού

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί το σπίτι να είναι γενικά τακτοποιημένο και καθαρό όμως οι δυσάρεστες μυρωδιές που δεν ξέρεις από που προέρχονται το κάνουν να δείχνει βρώμικο και ανθυγιεινό. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν κάθε μέρα να αερίζεις το σπίτι σου, τουλάχιστον μισή ώρα.

Άνοιξε όλα τα παράθυρα κι αν έχεις την δυνατότητα και τις πόρτες. Όταν το σπίτι μυρίζει όμορφα και μπαίνει μέσα ήλιος και καθαρός αέρας, μπορεί να είναι ακατάστατο, αλλά ποτέ δεν είναι ανθυγιεινό!

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: αερίζω το σπίτι

Photo via: blife.gr

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: οργάνωσε τα πράγματά σου

Τις περισσότερες φορές το σπίτι μας δείχνει ατακτοποίητο επειδή δεν έχουμε οργανώσει σωστά τα πράγματά μας. Αν θέλεις να διατηρείς το σπίτι σου τακτοποιημένο για περισσότερες μέρες τότε οργάνωσε τα πράγματά σου. Για παράδειγμα, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς σωστά τοποθέτησέ τα σε ένα μέρος του σπιτιού.

Αντικείμενα που χρησιμοποιείς συχνότερα τοποθέτησέ τα σε μέρη όπου είναι πιο εύκολα προσβάσιμα. Όταν το κάθε πράγμα στο σπίτι έχει την θέση του, τότε σίγουρα το σπίτι δε θα δείχνει ατακτοποίητο κάθε τρεις και λίγο.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: οργανώνω τα πράγματά σου 

Photo via: brightside.me

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: δώσε σημασία στο μπάνιο

Όπως είπαμε και στην εισαγωγή ένα τακτοποιημένο σπίτι μας προσφέρει ψυχική γαλήνη. Ένα βρώμικο σπίτι όμως μπορεί να μας προσφέρει σοβαρές ασθένειες. Αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με την καθαριότητα και την τακτοποίηση των υπολοίπων χώρων, τουλάχιστον δώσε μεγάλη προσοχή στην απολύμανση του μπάνιου.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα μπάνιο καθαρό και περιποιημένο. Έτσι τα μικρόβια θα μείνουν μακριά από το δωμάτιο που συνήθως επισκέπτεσαι… χωρίς ρούχα. Επίσης αν έρθουν απρόσκλητοι επισκέπτες, σίγουρα θα καταλάβουν ότι είσαι ένας καθαρός άνθρωπος, αν το μπάνιο σου λάμπει.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: καθαρίζω το μπάνιο

Photo via: mama365.gr

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: δώσε σημασία στην κουζίνα!

Ο νεροχύτης είναι το πιο βρώμικο μέρος του σπιτιού σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αν λοιπόν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με τίποτα άλλο, τουλάχιστον δώσε σημασία στην καθαριότητα του νεροχύτη και του πάγκου. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις μακριά τα μικρόβια.

Επίσης ένας καθαρός πάγκος και ένας καθαρός νεροχύτης, σου δίνει την δυνατότητα να μαγειρεύεις άνετα. Μπορεί να μην κάνεις καμία άλλη δουλειά, όμως σίγουρα θα χρειαστεί να μαγειρεύεις τουλάχιστον κάθε δύο μέρες.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: καθαρίζω την κουζίνα

Photo via: xaidarisimera.gr

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: απομάκρυνε τις τρίχες των κατοικίδιων από τα έπιπλα

Μπορεί το σπίτι σου να είναι καθαρό και τακτοποιημένο όμως οι τρίχες των κατοικίδιων στους καναπέδες, στα ρούχα και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς, μπορεί να το κάνουν να δείχνει βρώμικο, στα μάτια των καλεσμένων.

Προμηθεύσου λοιπόν από το supermarket ένα εργαλείο με κόλλα που απομακρύνει τις τρίχες των ζώων και αφιέρωσε λίγα λεπτά την ημέρα για να διώξεις τις τρίχες από τα έπιπλα και τα καλύμματά σου.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: τρίχες στον καναπέ από τον σκύλο

Photo via: brightside.me

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: μην παραμελείς το σκούπισμα

Μπορεί το σκούπισμα των δαπέδων να είναι μία βαρετή δουλειά για τους περισσότερους από εμάς, όμως είναι απαραίτητη. Τα καθαρά πατώματα προσφέρουν μία διαρκώς αίσθηση καθαριότητας και οργάνωσης στο σπίτι. Επίσης προσφέρουν ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για εμάς και την οικογένειά μας.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: σκουπίζω το πάτωμα του σαλονιού

Photo via: brightside.me

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: καθάρισε τους λεκέδες και την σκόνη από τις επιφάνειες

Μπορεί να έκανες γενική την προηγούμενη μέρα αλλά και πάλι να μην μπορείς να καταλάβεις τι δεν πάει καλά με το σπίτι σου και δείχνει βρώμικο. Η σκονισμένη τηλεόραση και τα έπιπλα και οι δαχτυλιές πάνω σε καθρέφτες και τζάμια, ευθύνονται! Αφιέρωσε λίγο χρόνο για ένα ξεσκόνισμα και το σπίτι σου θα είναι υπέροχο!

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: ξεσκονίζω το σπίτι

Photo via: bovary.gr

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: να έχεις το χολ του σπιτιού πάντα τακτοποιημένο

Το χολ είναι στην ουσία ο χώρος που εσύ και οι καλεσμένοι σου μπαίνετε στο υπόλοιπο σπίτι. Έτσι, όταν το χολ είναι βρώμικο και ακατάστατο είναι πολύ πιθανό να δίνει την αίσθηση ότι και όλο το υπόλοιπο σπίτι είναι έτσι, ακόμη κι αν δεν ισχύει. Μην έχεις λοιπόν κούτες και αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι εκεί.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: παίρνω τις κούτες από το χολ

Photo via: brightside.me

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: σφουγγάρισε με λίγο νερό

Το σφουγγάρισμα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία συνήθως. Όταν όμως δεν έχετε χρόνο μπορείτε να βάλετε λίγο νερό στον κουβά και να περάσετε τα πατώματα σας με σκέτο νερό. Αυτό το κάνουμε, όταν γενικά τα πατώματα είναι καθαρά κι εμείς θέλουμε να διώξουμε λίγη από την περιττή σκόνη ή μερικούς λεκέδες που έγιναν τελευταία στιγμή.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: σφουγγαρίζω το πάτωμα

Photo via: ratpack.gr

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: αρωμάτισε τους χώρους σου

Ακόμη κι ένα ατακτοποίητο σπίτι είναι ένα όμορφο σπίτι όταν μυρίζει τις αγαπημένες σου οσμές. Αρωματικά χώρου και αρωματικά κεριά πρέπει να έχουν την τιμητική τους στον χώρο σου. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει πιο καθαρό και εσύ θα είσαι πιο γαλήνια ή γαλήνιος.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: αρωματίζω το σπίτι

Photo via: brightside.me

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: φτιάξε γρήγορα σνακ!

Μπορεί να μην είχες χρόνο να μαγειρέψεις, όμως μπορείς να προσφέρεις στους καλεσμένους σου μερικά γρήγορα σνακ. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις ότι τους περιποιήθηκες ενώ δε θα χρειαστεί να λερώσεις ιδιαίτερα την κουζίνα και τον πάγκο της κουζίνας. Κι εσύ σε μηδέν χρόνο θα έχεις υπέροχα σνακ για εσένα και τους καλεσμένους σου.

12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο: φτιάχνω γρήγορα σνακ

Photo via: brightside.me

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Close