14 δημοφιλείς_ ιδέες διακόσμησης_ για το σπίτι _που αποδείχτηκαν κακόγουστες _

14 δημοφιλείς ιδέες διακόσμησης για το σπίτι που αποδείχτηκαν κακόγουστες !Η αλήθεια είναι πως καθημερινά κυκλοφορούν ιδέες διακόσμησης και μερικές από αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς! Όλοι μας έχουμε υιοθετήσει έστω και μία από τις ιδέες διακόσμησης που θα δούμε σήμερα παρακάτω.

Όμως πολλές από τις ιδέες διακόσμησης που αποφασίζουμε να υιοθετήσουμε τις περισσότερες φορές είναι κακόγουστες και καθόλου πρακτικές. Άλλωστε το ότι ένα πράγμα είναι στις τάσεις δε σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι και καλόγουστο ή πρακτικό.

Δείτε ακόμα 16 άνθρωποι που βρήκαν τον τρόπο να φέρουν την μαγεία στο σπίτι τους από το τίποτα

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε αυτές τις 14 ιδέες διακόσμησης που μπορεί να βρίσκονται μέχρι και σήμερα στις τάσεις, όμως είναι κακόγουστες ή και καθόλου πρακτικές. Ή και τα δύο. Διαβάστε παρακάτω και αποφασίστε να…αλλάξετε διακόσμηση στο σπίτι:

Δημοφιλείς Ιδέες διακόσμησης :Τοίχοι με έντονα σχέδια και μοτίβα!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν έστω και έναν τοίχο στο σπίτι τους, ντυμένο με έντονα σχέδια και μοτίβα. Θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι μοντέρνο και δίνει ένα διαφορετικό ύφος στον χώρο τους.

Στην πραγματικότητα όμως είναι κιτς και μπορεί να κουράσει απίστευτα το μάτι των καλεσμένων μας. Προτιμήστε λοιπόν να επιλέγετε απαλά χρώματα κι αν θέλετε όπως και να ‘χει σχέδια, τότε επιλέξτε απαλά μίνιμαλ σχέδια.

Ιδέες διακόσμησης_Τοίχοι _με έντονα σχέδια_ και μοτίβα_ 

Το κάθε δωμάτιο…έχει το δικό του στιλ!

Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει το δικό του στιλ γιατί καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Λοιπόν εγώ αυτή την ιδέα δεν την υιοθέτησα ποτέ. Όλα τα δωμάτια πρέπει να εναρμονίζονται μεταξύ τους.

Σίγουρα υπάρχουν χρώματα στους τοίχους που βοηθούν τους ανθρώπους να κοιμηθούν, να χαλαρώσουν, να φάνε ευχάριστα. Όμως θα πρέπει όλα τα χρώματα σε κάθε δωμάτιο, όπως και η διακόσμηση και τα έπιπλα, να ταιριάζουν το ένα με το άλλο. Δεν χρειάζεται κάθε δωμάτιο να είναι ένας διαφορετικός κόσμος.

Διαφορετικά στυλ σε κάθε δωμάτιο_

Κεφάλαιο: Παιδικό δωμάτιο

Οι γονείς εξαιτίας του ενθουσιασμού τους, πολλές φορές επιλέγουν έπιπλα υπερπαραγωγή για τα παιδιά τους. Όμως τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και σίγουρα το παιδί σας δε θα θέλει να κοιμάται στο σπίτι της Barbie για πολύ καιρό ακόμη.

Αν θέλετε να είναι πρακτικό το παιδικό δωμάτιο και να μην χρειαστεί να δώσετε ξανά πολλά λεφτά για τα έπιπλα, διαλέξτε χρώματα και έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο σε ουδέτερες αποχρώσεις και σε απαλά σχέδια.

 Παιδικό δωμάτιο_ 

Δημοφιλείς Ιδέες διακόσμησης :Τα γυάλινα τραπέζια!

Σίγουρα όλοι μας έχουν ένα γυάλινο τραπεζάκι. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μοντέρνα και όμορφα. Όμως δεν είναι καθόλου πρακτικά. Λερώνονται εύκολα με δαχτυλιές ενώ φαίνεται και ο παραμικρός κόκκος σκόνης. Επίσης είναι επικίνδυνα για τα παιδιά. Επιλέξτε ξύλινα τραπεζάκια και διακοσμήστε τους τοίχους με καθρέφτες.

 γυάλινα τραπέζια_

Κεφάλαιο: Ταπετσαρίες

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έστω και μία ταπετσαρία στο σπίτι μας. Θεωρούμε ότι οι ταπετσαρίες θα δώσουν χρώμα στο σπίτι και θα το αναδείξουν. Όμως αυτό δεν ισχύει. Περισσότερο κουράζουν στο μάτι. Αφήστε, που χαλούν εύκολα και είναι ιδιαίτερα ακριβές.

Ταπετσαρίες_

Αλλάζετε διακόσμηση σύμφωνα με τις τάσεις

Δεν πρέπει να γινόμαστε ένα με τη μάζα και να αλλάζουμε διακόσμηση σύμφωνα με τις τάσεις που κυκλοφορούν. Με αυτόν τον τρόπο θα χαλάτε διαρκώς χρήματα για έπιπλα και χρώματα που δεν θα ταιριάζουν στο σπίτι σας!

 διακόσμηση_ σύμφωνα με τις τάσεις_

Δημοφιλείς Ιδέες διακόσμησης :Τα φώτα νέον

Τα φώτα νέον μπορεί να είναι εντυπωσιακά όμως δεν είναι καθόλου πρακτικά. Τα φώτα νέον κάνουν τους χώρους μας να μοιάζουν με νυχτερινά κέντρα. Δεν μας χαλαρώνουν και φυσικά δεν μας βοηθούν να κοιμηθούμε.

Ιδέες διακόσμησης_Τα _φώτα νέον_

Δημοφιλείς ιδέες διακόσμησης :Πολύ χρώμα στους τοίχους!

Οι διακοσμητές μας το λένε εδώ και χρόνια. Πρέπει να επιλέγουμε στο σπίτι μας ουδέτερα χρώματα στους τοίχους και να δώσουμε χρώμα μέσα από τα διακοσμητικά μας. Δεν είναι σωστό να φορτώνουμε πολύ το σπίτι μας γιατί δεν είναι χαλαρωτικό!

Δημοφιλείς ιδέες διακόσμηση_Πολύ_ χρώμα στους τοίχους

Ιδέες διακόσμησης: Πλαίσιο τηλεόρασης

Δεν είναι σωστό να βάζουμε τις τηλεοράσεις μας πολυτελή πλαίσια διότι είναι κακόγουστο. Δεν είναι έργο τέχνης. Είναι απλά μία τηλεόραση. Καλύτερα να την βάζετε απλά στη βάση της.

Ιδέες διακόσμησης_Πλαίσιο τηλεόρασης_

Χρησιμοποιείτε το μπαλκόνι σαν αποθήκη!

Αν έχεις εσωτερικό μπαλκόνι, πολύ συχνά το έχεις χρησιμοποιήσει σαν αποθήκη. Όμως αυτό δεν είναι σωστό. Στην ουσία αφήνεις ένα υπέροχο εσωτερικό μπαλκόνι ανεκμετάλλευτο και κάνεις το μπαλκόνι να δείχνει αχούρι.

μπαλκόνι σαν αποθήκη_

Κρύβετε πράγματα πίσω από υφάσματα!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κρύβουν τα πράγματά τους πίσω από κουρτίνες. Αυτό όμως είναι κιτς ακόμη κι αν το ύφασμα της κουρτίνας είναι πανέμορφο. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ειδικά έπιπλα αποθήκευσης.

 πράγματα πίσω από υφάσματα_

Πείτε “αντίο” στο μπεζ χρώμα!

Πολλοί έχουν επιλέξει το μπεζ χρώμα θεωρώντας πως είναι μία ουδέτερη απόχρωση για το σπίτι. Στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά βαρετή και ξεπερασμένη. Καλύτερα να βάψετε τους τοίχους σας λευκούς ή απαλό γκρι και να δώσετε χρώμα μέσα από τα διακοσμητικά και την επίπλωση.

αντίο στο μπεζ χρώμα_

Ντουζιέρες!

Δεν είναι ανάγκη να έχετε εντυπωσιακές ντουζιέρες. Αυτή η μόδα έχει περάσει. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε γυάλινες κλασικές ντουζιέρες. Είναι σικ και μοντέρνες!

Ντουζιέρες_

Μεγάλα σύνθετα

Τα μεγάλα σύνθετα είναι πλέον ξεπερασμένα. Πιάνουν πολύ χώρο και επίσης, μας επιτρέπουν να αποθηκεύουμε πράγματα που πλέον δεν χρειαζόμαστε. Καλύτερα λοιπόν να χρησιμοποιούμε απλά έπιπλα που μοιάζουν με κομοδίνα και να κρεμάμε την τηλεόραση στον τοίχο.

Μεγάλα σύνθετα_ 

All photos via: genial.guru

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close