15 ιδέες για ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση_

Πάσχα: 15 ιδέες για ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση. Πολλοί μπορείτε να έχετε ακούσει τον όρο ρουστίκ, όμως λίγοι ξέρουν τι σημαίνει. Το ρουστίκ λοιπόν είναι ένα είδος διακόσμησης που δύσκολα μπορείς να το περιγράψεις και να του θέσεις όρια.

Όμως σε γενικές γραμμές, ρουστίκ είναι το στιλ διακόσμησης που χαρακτηρίζεται από φυσικότητα, παλαίωση και είναι κάπως…βαρύ. Αυτό σημαίνει ότι η ρουστίκ διακόσμηση περιλαμβάνει φυσικά και οργανικά υλικά και υφές όπως το δέρμα και το ξύλο που δεν έχει δεχτεί επεξεργασία.

Για να φτιάξετε μία ρουστίκ διακόσμηση προτιμήστε χειροποίητα πασχαλινά διακοσμητικά και βαριά αντικείμενα που όμως όσων αφορά την αισθητική τους είναι μίνιμαλ, δηλαδή έχουν απλές γραμμές. Η πασχαλινή ρουστίκ διακόσμηση λοιπόν θα κάνει το σπίτι σας να μοιάζει βγαλμένο από ταινία.

Δείτε ακόμα Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση: 15 υπέροχες ιδέες

Αυγά που δεν έχουν δεχτεί μεγάλη επεξεργασία, πασχαλινά διακοσμητικά φτιαγμένα από φυσικά υλικά που δεν έχουν δεχτεί επεξεργασία και βαριά αντικείμενα σε λεπτές γραμμές. Με λίγα λόγια η ρουστίκ διακόσμηση τιμά την φύση περισσότερο από κάθε άλλο είδους διακόσμησης και η φύση το Πάσχα ξυπνά. Οπότε το ρουστίκ ταιριάζει πολύ με την Άνοιξη.

Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 15 υπέροχες ιδέες ρουστίκ πασχαλινής διακόσμησης. Το ρουστίκ είναι στις τάσεις τα τελευταία χρόνια και μπορούμε φέτος να υιοθετήσουμε μερικά στοιχεία ρουστίκ στο σπίτι μας ή να διακοσμήσουμε τους χώρους μας ρουστίκ, εξ’ ολοκλήρου. Διαβάστε παρακάτω: 

Ρουστίκ διακοσμητικά πασχαλινά αυγά με σπάγκο

Για να φτιάξετε τα παρακάτω ρουστίκ διακοσμητικά θα χρειαστείτε είτε αληθινά είτε ψεύτικα αυγά. Εμείς θα σας προτείναμε να προτιμήσετε τα ψεύτικα διακοσμητικά αυγά, διότι τα αληθινά θα χαλάσουν και θα πρέπει να τα πετάξετε μετά από κάποιες μέρες.

Παίρνετε λοιπόν το αυγό και εφαρμόζεται ισχυρή κόλλα για κατασκευές σε όλη την επιφάνειά του. Προτιμήστε την κόλλα για ντεκουπάζ γιατί δεν στεγνώνει εύκολα και δεν θα χρειάζεται να την ανανεώνετε κάθε τρείς και λίγο. Στην συνέχεια, παίρνετε τον σπάγκο και ξεκινάτε να ντύνετε το αυγό σας. Μην αφήσετε ούτε σπιθαμή χωρίς σπάγκο.

Αφήνετε τα αυγά σας να στεγνώσουν και είτε τα αφήνετε μόνο με τον σπάγκο, είτε βάζετε κορδέλες και επιπλέον σπάγκους για διακοσμητικά. Για να εφαρμόσετε τα επιπλέον διακοσμητικά σας, βάζετε και πάλι κόλλα ντεκουπάζ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αληθινά αυγά, θα πρέπει πρώτα να τα βράσετε καλά.

ρουστίκ_πασχαλινά αυγά_με_σπάγκο_ ιδέες _για_ ρουστίκ_πασχαλινή_ διακόσμηση_

Ρουστίκ πασχαλινό τραπέζι

Για να υιοθετήσετε την ρουστίκ διακόσμηση στο πασχαλινό σας τραπέζι, χρησιμοποιήστε γλάστρες με λουλούδια. Καθαρίστε λίγο τις γλάστρες από τα περιττά χώματα και τοποθετήστε ‘τες στο τραπέζι σας. Δεν πρέπει οι γλάστρες να έχουν περίτεχνα σχέδια και χρώματα. Είπαμε. Το ρουστίκ σημαίνει φυσικότητα. Τέλεια ιδέα για ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση!

ρουστίκ_πασχαλινό τραπέζι_με_λουλούδια_

Πλεκτά πασχαλινά αυγά με σπάγκο

Για να φτιάξετε τα παρακάτω αυγά θα πρέπει να είστε άσσος στο πλέξιμο. Πλέξτε λοιπόν θήκη για αυγά και ντύστε τα πασχαλινά σας αυγά. Στην συνέχεια με έναν σπάγκο, κάντε έναν φιόγκο στην κορυφή των αυγών και κάντε να μοιάζουν με δώρα.

ιδέα_για_ρουστίκ_πασχαλινά αυγά_με_μάλλινη επένδυση_και_σπάγκο_

Ρουστίκ γλάστρες από ξύλο

Η παρακάτω εικόνα είναι η πιο αντιπροσωπευτική ιδέα ρουστίκ πασχαλινής διακόσμησης. Δύο κομμάτια κορμού που δεν έχουν δεχτεί καμία απολύτως επεξεργασία με λίγα πράσινα φυτά στο πάνω μέρος τους. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και διακοσμούμε το πασχαλινό μας τραπέζι με ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση.

ιδέα_για_πασχαλινό_ρουστίκ_διακοσμητικό_με_κορμόυς_δέντρων_και_φυτά_

Πασχαλινά καλαθάκια

Μπορείτε να βρείτε στην αγορά πασχαλινά καλαθάκια από ξύλο που δεν έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία…τουλάχιστον με γυμνό μάτι. Μπορείτε λοιπόν να τα γεμίσετε με αυγά και ό,τι άλλο θέλετε σε μίνιμαλ αποχρώσεις και να δημιουργήσετε μια υπέροχη ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση.

ρουστίκ_πασχαλινά_καλαθάκια_

Δείτε ακόμα Πάσχα 2021: 19 ιδέες Σκανδιναβικής πασχαλινής διακόσμησης

Ρουστίκ…πασχαλινά στεφάνια

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό φέτος το Πάσχα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το παραδοσιακό σας στεφάνι για την εξώπορτα, με το παρακάτω. Χρησιμοποιήστε ένα παλιό ποτιστήρι. Ακόμη κι αν έχει φθορές δεν πειράζει. Όσο πιο παλαιωμένο, τόσο πιο ρουστίκ. Γεμίστε το με λουλούδια και κρεμάστε το στην εξώπορτα.

ιδέα για ρουστίκ_πασχαλινά_διακοσμητικά_ ιδέες_για _ρουστίκ_ πασχαλινή_ διακόσμηση_

Ρουστίκ πασχαλινά διακοσμητικά

Ένα παλιό κουτί που δεν έχει πλέον καμία χρησιμότητα μπορεί να γίνει μία υπέροχη γλάστρα για χορτάρια. Δεν χρειάζονται πολύ περιποίηση ούτε πολύ κόπο για να τα φυτέψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψεύτικα, όμως δεν θα είναι τόσο ρουστίκ.

ρουστίκ_πασχαλινά_διακοσμητικά_ ρουστίκ _πασχαλινή_ διακόσμηση_

Ρουστίκ πασχαλινό καλάθι

Η παρακάτω ιδέα μας θυμίζει τα δέματα που μας έφερνε η γιαγιά μας από το χωριό. Παίρνετε λοιπόν ένα κλασικό καλάθι και το γεμίζετε με αυγά. Το δένετε με σπάγκο κι αν θέλετε προσθέτετε και μερικά μυρωδικά για την ομορφιά. Το τοποθετείτε μέσα στο σπίτι και έχετε ένα υπέροχο πασχαλινό ρουστίκ καλάθι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν διακοσμητικό.

ρουστίκ_πασχαλινό καλάθι_

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά αυγά σε παστέλ αποχρώσεις και να γεμίσετε το πασχαλινό σας καλάθι. Είναι μία πολύ καλή ιδέα για τους ανθρώπους που τους αρέσει η ρουστίκ διακόσμηση, όμως το Πάσχα θέλουν και λίγο χρώμα.

ρουστίκ_πασχαλινό καλάθι_

Ρουστίκ πασχαλινά αυγά

Για να πετύχετε το χρώμα της παρακάτω φωτογραφίας, θα πρέπει να βάψετε τα αυγά σας με κρεμμύδια. Την Μεγάλη Πέμπτη που βάφουμε τα αυγά, βάζουμε σε στρώσεις τα ξερά φύλλα του κρεμμυδιού, εναλλάξ με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, τελειώνοντας σκεπάστε τα αυγά με φύλλα.

Γεμίστε με νερό την κατσαρόλα και αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο στο χείλος για τον βρασμό. Ξεκινάμε το βράσιμο με χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα αυγά. Τα αυγά από τα δέκα πρώτα λεπτά είναι έτοιμα. Μπορείτε να τσεκάρετε το χρώμα, ξεκινά από απαλό ροζ- κόκκινο και όσο τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα γίνονται βαθύ κόκκινο-βυσσινί.

Διακοσμούμε τα πασχαλινά μας αυγά με αυτοκόλλητα ή άλλα διακοσμητικά για τα βαμμένα μας αυγά, που όμως θα είναι σε καφέ, κίτρινες ανοιχτές κι άλλες ρουστίκ αποχρώσεις.

Δείτε ακόμα Φυσικές και ανέξοδες συνταγές για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας!

ρουστίκ_βάμμενα αυγά_από_κρεμμύδια_με_διακοσμητικά_

ρουστίκ_πασχαλινά αυγά_

Πασχαλινή ρουστίκ διακόσμηση στο σπίτι

Αν θέλετε να φτιάξετε το σπίτι σας σε ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση τότε μπορείτε να αντιγράψετε την παρακάτω φωτογραφία. Διακοσμητικά χώρου με βάρος σε μίνιμαλ όμως γραμμές. Φυτά και λουλούδια που δεν έχουν δεχτεί καμία επεξεργασία, κλαδιά δέντρων που έχουν ξεραθεί και διακοσμητικά χώρου σε καφέ και μαύρες αποχρώσεις.

ρουστίκ_πασχαλινή διακόσμηση_ιδέα_ ιδέες_ για_ ρουστίκ_ πασχαλινή _διακόσμηση_

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για φέτος το Πάσχα έναν καθρέφτη αντίκα και να τον κρεμάσετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Δίπλα στον καθρέφτη, βάλτε φυσικά κλαδιά με ανθούς κι άλλα ρουστίκ πασχαλινά διακοσμητικά.

ρουστίκ_πασχαλινή διακόσμηση_ιδέα_ ιδέες _για_ ρουστίκ_ πασχαλινή_ διακόσμηση_

Ιδέα για ρουστίκ πασχαλινό τραπέζι

Βάλτε απλά γυάλινα βάζα στο πασχαλινό σας τραπέζι και τοποθετήστε μέσα σε αυτά, αληθινά λευκά λουλούδια της επιλογής σας. Τοποθετήστε ένα καλαθάκι με αυγά που δεν έχουν βαφτεί αλλά έχουν υποστεί βρασμό και σε κάθε πιάτο βάλτε από ένα λευκό, βρασμένο αυγό.

ρουστίκ_πασχαλινή διακόσμηση_ιδέα_για_το_πασχαλινό τραπέζι_

Ρουστίκ πασχαλινό διακοσμητικό με λουλούδια

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό γυάλινο βάζο που κρεμιέται. Να το γεμίσετε με νερό και με τα αγαπημένα σας λουλούδια και να το βάλετε σε όποιο σημείο του σπιτιού σας αρέσει.

ρουστίκ_πασχαλινό διακοσμητικό_με_λουλούδια_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα εποχιακά άρθρα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close