Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση: 15 υπέροχες ιδέες _

15 υπέροχες ιδέες  για Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι μας! Το Πάσχα πλησιάζει και ξεκινάμε κι εμείς σιγά σιγά να ενδιαφερόμαστε για τις τάσεις στις πασχαλινή διακόσμηση που θα πρωταγωνιστήσουν το 2021. Η αλήθεια είναι πως το Πάσχα του 2021, φαίνεται πως όσων αφορά την πασχαλινή διακόσμηση το minimal θα επικρατήσει.

Άλλωστε λίγες μέρες πριν είχαμε κάνει ένα αφιέρωμα στην Σκανδιναβική πασχαλινή διακόσμηση, που είναι μία τάση άκρως minimal σε κάπως σκούρες αποχρώσεις συγκριτικά με αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σαν πασχαλινά αξεσουάρ και διακοσμητικά στην Ελλάδα.

Φαίνεται πως η minimal Πασχαλινή διακόσμηση το Πάσχα αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο ξεκινά να κατακτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος, αφού ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να φτιάξουν φινετσάτα σπίτια μακριά από τις υπερβολές ακόμη και τις εορταστικές περιόδους. Κάτι, που εδώ που τα λέμε στην Ελλάδα, είναι έξω από την κουλτούρα μας.

Δείτε ακόμα Όλες οι τάσεις για Πασχαλινή διακόσμηση το 2021

Μπορεί λοιπόν οι Έλληνες για το εξωτερικό να είναι πρώτοι στην…υπερβολή όσων αφορά την διακόσμηση όμως φαίνεται πως αυτό αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει. Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν, συγκεντρώσαμε για εσάς 15 μοντέρνες ιδέες για minimal πασχαλινή διακόσμηση. Διαβάστε παρακάτω: 

Μαύρα και λευκά διακοσμητικά αυγά για την Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού

Στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μάθει να βάφουμε τα αυγά μας κόκκινα και να διακοσμούμε το σπίτι μας με κόκκινα αυγά – που στην πορεία απέκτησαν κι άλλα χαρούμενα χρώματα – λαγουδάκια, κοτοπουλάκια, λουλουδάκια και άλλα.

Φαίνεται πως στις φετινές τάσεις, όλα αυτά τα έντονα χρώματα ήρθαν να αντικατασταθούν από το λευκό και το μαύρο. Μάλιστα η συγκεκριμένη τάση έχει μεγάλη απήχηση – ειδικότερα στους νέους -. Μπορείς λοιπόν να διακοσμήσεις μία πασχαλινή πιατέλα με μαύρα και λευκά διακοσμητικά αυγά.

μαύρα_και_λευκά_πασχαλινά αυγά_

Μαύρα και λευκά βαμμένα αυγά

Κι αν θέλεις να συνδυάσεις τα μαύρα και λευκά διακοσμητικά σου αυγά με τα πασχαλινά αυγά, μπορείς να βάψεις φέτος τα αυγά σου σε μαύρο χρώμα ή να αφήσεις μερικά αυγά λευκά και να τα ζωγραφίσεις με μοντέρνα, μίνιμαλ μαύρα σχέδια. Αν είσαι καλή στα καλλιτεχνικά μπορείς σίγουρα με χρώμα για αυγά κι ένα πινέλο να φτιάξεις υπέροχα σχέδια.

μαύρα_και_λευκά_πασχαλινά αυγά_ Μίνιμαλ_ πασχαλινή_ διακόσμηση_

Το πασχαλινό…δέντρο!

Όλα αυτά τα χρόνια στολίζαμε δέντρο μόνο τα Χριστούγεννα. Φαίνεται όμως πως το 2021 τόσο στην Σκανδιναβική όσο και στην μίνιμαλ Πασχαλινή  διακόσμηση, το πασχαλινό δέντρο επιβάλλεται.

Κλαδιά που είτε είναι εντελώς ξερά είτε έχουν μικρά ανθάκια πάνω τους διακοσμημένα με διακοσμητικά πασχαλινά αυγά ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Όλα τα στολίδια σου όμως θα πρέπει να είναι σε χρώματα λευκού και μαύρου…γιατί είναι μίνιμαλ.

ιδέα_για_πασχαλινή διακόσμηση_πασχαλινό_δέντρο_

Μίνιμαλ πασχαλινό καλάθι

Ξέχνα τα ψάθινα πασχαλινά καλάθια που ήταν γεμάτα λουλούδια και χρωματιστά αυγά. Φέτος η μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση σου επιβάλλει μία εναλλακτική πρόταση που εμάς μας άρεσε πολύ. Ένας διακοσμητικός μαύρος κουβάς διακοσμημένος με διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σε χρυσές και ασημί αποχρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακάτω ιδέα θα μπορούσε να γίνει και σχεδόν diy. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κουβά που δεν σου χρησιμεύει σε κάτι πλέον και είτε να τον βάψεις με ειδικό χρώμα για αλουμίνιο σε μαύρο, είτε να τον ζωγραφίσεις με λευκά σχέδια.

Τα διακοσμητικά αυγά, μπορείς να τα βρεις σε πολύ χαμηλές τιμές στα μαγαζιά με εποχιακά και είδη σπιτιού.

μίνιμαλ_πασχαλινό_καλάθι_

Λευκά πασχαλινά αυγά με σχέδια είναι top στην Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση

Η παρακάτω τάση είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινή για το σώμα μας. Τα κόκκινα αυγά μπορεί να είναι εντυπωσιακά, όμως όταν βάφονται με χημικά χρώματα, πολλές φορές το χρώμα διαπερνά το τσόφλι με αποτέλεσμα να το φάμε. Η μίνιμαλ τάση μας λέει πως μπορούμε να αφήσουμε τα πασχαλινά μας αυγά άβαφτα, αρκεί να είναι λευκά.

λευκά_πασχαλινά αυγά_με_σχέδια_

Διακόσμηση πασχαλινού τραπεζιού με Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση

Η μίνιμαλ διακόσμηση πασχαλινού τραπεζιού δεν απαιτεί πολλά πράγματα. Ένα βαθύ λευκό πιάτο, ένα γλαστράκι με λίγα φυτά σε πράσινο χρώμα κι ένα λευκό βρασμένο αυγό μέσα στο γλαστράκι. Μίνιμαλ, μοντέρνα και σίγουρα εντυπωσιακή.

διακόσμηση_πασχαλινού_τραπεζιού_

Μίνιμαλ διακόσμηση πασχαλινού τραπεζιού…κεφάλαιο δεύτερο

Κι αν η προηγούμενη ιδέα δεν σας άρεσε τότε μπορεί να σας αρέσει η παρακάτω. Χρησιμοποίησε το σκεύος που αποθηκεύεις το ψωμί και γέμισέ το με πράσινα φυτά. Στο εσωτερικό του μπορείς να βάλεις λευκά και καφέ αυγά ή πέτρες από την παραλία.

Σε κάθε πιάτο τοποθέτησε μία λευκή πετσέτα και μία θήκη για τα αυγά σε λευκό χρώμα. Σε κάθε θήκη τοποθέτησε ένα καφέ άβαφτο αυγό το οποίο φυσικά το έχεις βράσει προηγουμένως.

διακόσμηση_πασχαλινού_τραπεζιού_

Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση Πασχαλινή…γλάστρα

Μετέφερε τα αγαπημένα σου λουλούδια από την γλάστρα σε μία πασχαλινή πιατέλα με βάθος. Στην συνέχεια τοποθέτησε πάνω στο χώμα βρασμένα καφέ αυγά ή διακοσμητικά αυγά σε καφέ, μαύρες ή λευκές αποχρώσεις. Μία μοναδική ιδέα για πασχαλινή γλάστρα που όμως πρέπει να την κρατήσεις για λίγες μέρες. Δεν θέλουμε τα λουλούδια να μαραθούν.

γλάστρα_διακοσμημένη_πασχαλινά_

Χρυσά πασχαλινά αυγά με γκλίτερ

Μπορείς στα μαγαζιά με εποχιακά ή στα μαγαζιά που πωλούν είδη σπιτιού, να βρεις εντυπωσιακά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σε χρυσό χρώμα με γκλίτερ. Επειδή η διακόσμηση είναι μίνιμαλ όμως, μην το παρακάνεις. Απλά στο τόσο μαύρο και λευκό, λίγο χρυσό προσθέτει λάμψη και φινέτσα.

χρυσά_πασχαλινά αυγά_με_γκλίτερ_

Λευκά πασχαλινά αυγά με αφηρημένα σχέδια

Αυτή η ιδέα είναι μία πολύ καλή ιδέα δημιουργικής απασχόλησης και για τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε μπογιά ειδική για αυγά και μερικά πινέλα. Καθίστε μαζί με το παιδί και ζωγραφίστε την λευκή επιφάνεια των βρασμένων αυγών σας, με χρώματα της αρεσκείας σας σε μαύρο χρώμα. Θα του αρέσει πολύ.

λευκά_και_μαύρα_πασχαλινά_αυγά_με_σχέδια_

Πασχαλινά αυγά με…σφραγίδες

Αν είσαι καλή ή καλός στην ζωγραφική τότε μπορείς να στολίσεις τα λευκά, βρασμένα πασχαλινά σου αυγά με σχέδια της αρεσκείας σου σε μαύρο χρώμα. Μαύρες πεταλούδες, μαύρα κοτοπουλάκια, μαύρα κοκοράκια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.

πασχαλινά_ αυγά_με_σφραγίδες_

Αυγά με αφηρημένα σχέδια…κεφάλαιο δεύτερο

Η παρακάτω εικόνα θα σου δώσει περισσότερες ιδέες σχετικά με τα αφηρημένα σχέδια που μπορείς να κάνεις στα βρασμένα σου αυγά, μαζί με τα παιδιά σου. Μην ξεχνάς ότι για καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις λευκά αυγά και φυσικά πρόσεξε την ποιότητα της βαφής.

λευκά_και_μαύρα_πασχαλινά_αυγά_με_σχέδια_

Διακοσμητικά στα πασχαλινά αυγά για Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση

Αν δεν είσαι καλός ή καλή στην ζωγραφική, μπορείς να δέσεις τα βρασμένα σου πασχαλινά αυγά με μαύρες και λευκές κορδέλες. Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για τα πασχαλινά αυγά που θα τα κάνουν να δείχνουν σαν στολίδια.

Μίνιμαλ_ πασχαλινή_ διακόσμηση_ πασχαλινά_αυγά_με_στιχάκια_ κορδέλες_στα_πασχαλινά_αυγά_

Μαύρα αυγά με πολύχρωμα σχέδια

Κι αν δεν σου αρέσει τόσο το λευκό και το μαύρο η μίνιμαλ Πασχαλινή διακόσμηση για το Πάσχα του 2021 σου δίνει μία εναλλακτική, που νομίζουμε ότι θα σου αρέσει πολύ. Βαμμένα μαύρα αυγά με αφηρημένα σχέδια σε έντονες αποχρώσεις.

 

μαύρα_πασχαλινά_αυγά_με_σχέδια_σε_έντονες_αποχρώσεις_

Λόγια πάνω στα πασχαλινά σου αυγά

Αν θέλεις φέτος το Πάσχα να μοιραστείς με τους δικούς σου ανθρώπους μερικά λόγια από την καρδιά σου, τότε η παρακάτω ιδέα θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις αυτό. Βράσε τα λευκά σου αυγά και στην συνέχεια με μία ειδική μαύρη μπογιά κι ένα πινέλο, γράψε μερικά λόγια αγάπης στα αυγά σου.

Μίνιμαλ πασχαλινή διακόσμηση_ πασχαλινά_αυγά_με_στιχάκια_

Διαβάστε όλα τα εποχιακά άρθρα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: Pinterest

 

Close