2 έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να  καθαρίσετε τους δύσκολους λεκέδες & να απολυμάνουν τις πετσέτες της κουζίνας!

Είναι γνωστό ότι οι πετσέτες της κουζίνας είναι από τις πιο χρήσιμες πετσέτες στο σπίτι. Με αυτές καθαρίζουμε τα χέρια μας από τα νερά, όταν κάνουμε δουλειές στο νεροχύτη. Με αυτές μπορεί να καθαρίσουμε ελαφρώς τις επιφάνειες της κουζίνας από το νερό, το λάδι ή τις σάλτσες.

Όταν μαγειρεύουμε μια πετσέτα κουζίνας είναι απαραίτητη. Την χρησιμοποιούμε συχνά και για πολλούς σκοπούς. Αυτό όμως, την κάνει ιδιαίτερα βρώμικη. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάπου ακουμπήσαμε την πετσέτα της κουζίνας ή κάτι καθαρίσαμε με αυτή και αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αφαιρεθεί ο λεκές στο πλυντήριο.

Πόσες πετσέτες κουζίνας έχουμε χαλάσει με αυτόν τον τρόπο άραγε; Δύσκολοι λεκέδες, που δεν μπορούν να αφαιρεθούν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η πετσέτα κουζίνας μας, να δείχνει διαρκώς λερωμένη. Επίσης, οι πετσέτες κουζίνας έχουν αρκετά μικρόβια.

Δείτε ακόμα Κόβει Καλαμπόκια Στη Μέση & Τα Ρίχνει Μέσα Στο Ψυγειάκι. Δείτε ΓΙΑΤΙ Το Κάνει & Θα Τρέξετε Να Το Δοκιμάσετε!

Με αυτές καθαρίζουμε τις επιφάνειες, με αυτές καθαρίζουμε και τα χέρια μας. Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε όλες οι νοικοκυρές, όμως οι περισσότερες από εμάς, έχουμε τις πετσέτες κουζίνας για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού!

Επειδή είναι πολύ χρήσιμες στην καθημερινότητα μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άρθρο με δύο έξυπνα κόλπα, σχετικά με τον καθαρισμό και την αποστείρωση των πετσετών που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Είναι εύκολα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Επίσης είναι ιδιαίτερα γρήγορα τα αποτελέσματα! Διαβάστε παρακάτω:

Το έξυπνο κόλπο που θα καθαρίσει τους δύσκολους λεκέδες από την πετσέτα κουζίνας!

Οι δύσκολοι λεκέδες στις πετσέτες κουζίνας δεν πρέπει να αποτελούν αφορμή να αγοράσετε καινούριες. Με το έξυπνο κόλπο που θα μοιραστούμε μαζί σας, θα δείτε πως με λίγα υλικά και μέσα από μια απλή διαδικασία, μπορείτε να κάνετε τις πετσέτες σας, σαν καινούριες!

Το συγκεκριμένο έξυπνο κόλπο είναι πανάρχαιο. Οι γιαγιάδες μας το έκαναν συχνά, όμως φαίνεται πως χάθηκε με τα χρόνια. Καιρός να το ξανά θυμηθούμε! Θα χρειαστούμε ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό για τα ρούχα και μια σακούλα!

Στην αρχή βρέχουμε την πετσέτα και στη συνέχεια βάζουμε σε όλη την πετσέτα ή στο μέρος του λεκέ το απορρυπαντικό μας. Έπειτα βάζουμε την πετσέτα στην σακούλα, χωρίς να κλείσουμε την σακούλα. Με την σειρά της η σακούλα, θα μπει στον φούρνο μικροκυμάτων.

Εκεί, θα ρυθμίσετε τον φούρνο σε μέτρια ισχύ και θα τον θέσετε σε λειτουργία, ενώ έχετε την σακούλα μέσα, για 1.50 λεπτό. Όταν ο φούρνος σταματήσει, χρησιμοποιήστε μια λαβίδα για να αφαιρέσετε προσεκτικά την σακούλα από μέσα. Προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος.

Τέλος, ξεπλένουμε τις πετσέτες με άφθονο νερό. Θα διαπιστώσετε ότι οι δύσκολοι λεκέδες και η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστούν εντελώς!

Έξυπνο κόλπο για να αποστειρώσουμε τις πετσέτες της κουζίνας!

Σύμφωνα με το CNN, ερευνητές εξέτασαν 100 πετσέτες κουζίνας και δήλωσαν ότι μετά από έναν μήνα χρήσης το 49% των πετσετών είχε αναπτύξει βακτήρια που συνήθως βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα.

Βακτήρια σταφυλόκοκκου εμφανίστηκαν σε 14 από τις πετσέτες, ενώ περισσότερα από τα 3/4 των 49 πετσετών είχαν βακτήρια που κανονικά συναντώνται στα έντερα, όπως το E. coli. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ειδικότερα τώρα με τον κορωνοϊό είναι πολύ σημαντική η αποστείρωση των πετσετών μας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε το νερό να πάρει μερικές βράσεις. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις πετσέτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και τις δυσάρεστες οσμές, συμπληρώνουμε στο νερό της κατσαρόλας κι ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Αφού βράσουμε τις πετσέτες μας, τις αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα, τις στραγγίζουμε και πάλι προσεκτικά και τις απλώνουμε να στεγνώσουν!

 

Close