Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και απαλλάξου από την πιο δύσκολη & ενοχλητική ζημιά των παιδιών

Τα παιδιά είναι ευτυχία! Αυτό ισχύει ακόμη και όταν τα παιδιά ζωγραφίζουν τους τοίχους ή λερώνουν κουρτίνες και χαλιά. Όσοι μεγαλώνουμε παιδιά ξέρουμε πολύ καλά ότι πολλές φορές δημιουργούν πάνω στο παιχνίδι τους λεκέδες.

Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές αυτοί οι λεκέδες είναι δύσκολοι και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε πολύ εύκολα από αυτούς. Μια αγαπημένη συνήθεια των παιδιών είναι να κολλούν αυτοκόλλητα πάνω σε επιφάνειες. Αυτά τα αυτοκόλλητα δεν αφαιρούνται εύκολα.

Ακόμη κι αν αφαιρεθούν πολλές φορές αφήνουν σημάδια. Φαίνεται όμως πως λίγο ελαιόλαδο με μαγειρική σόδα μπορούν να σας λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας αυτό το έξυπνο κόλπο και να σας δώσουμε επιπλέον ιδέες που αφορούν την μαγειρική σόδα. Άλλωστε η μαγειρική σόδα είναι ως γνωστόν ένα πολύ αποτελεσματικό πολυεργαλείο! Διαβάστε παρακάτω:

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα αυτοκόλλητα που έχουν κολλήσει τα παιδιά, πάνω στις αγαπημένες σας επιφάνειες χωρίς να αφήσουν σημάδια, θα πρέπει να ακολουθήσετε το έξυπνο κόλπο με ελαιόλαδο και μαγειρική σόδα που θα δούμε παρακάτω:

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και απαλλάξου από την πιο δύσκολη & ενοχλητική ζημιά των παιδιών

Διαδικασία:

Σε ένα μπολάκι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Με ένα πινελάκι απλώνουμε το μείγμα στην περιοχή του ψυγείου όπου είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα και το αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά. Μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά θα έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα!

Δείτε ακόμα Γιατί το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Diy τρόποι για να το κάνετε σαν καινούργιο!

Επιπλέον έξυπνα κόλπα με μαγειρική σόδα!

Αν αναμείξουμε μαγειρική σόδα με οξυζενέ μπορούμε να καταπολεμήσουμε ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τις επιφάνειες  του σπιτιού. Μάλιστα αυτό το μείγμα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά και από τα προϊόντα καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά. Το πιο σημαντικό; Δεν έχει χημικά!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλεγούν τα σπιτικά καθαριστικά για το σπίτι τους. Ο λόγος είναι πρώτα από όλα η υγειά μας. Τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία καθαριστικών προϊόντων, βλάπτουν την υγειά μας. Επίσης τα χημικά προϊόντα βλάπτουν το περιβάλλον.

Μπορεί η βιομηχανία καθαριστικών να μας έχει πείσει ότι πουλάει τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά προϊόντα όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ο συνδυασμός του οξυζενέ και της μαγειρικής σόδας είναι μια εναλλακτική λύση από τις πολλές. Δείτε την συνταγή που θα σας απαλλάξει από δύσκολους λεκέδες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες και έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και απαλλάξου από την πιο δύσκολη & ενοχλητική ζημιά των παιδιών

Θα χρειαστείτε:

  1. 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
  2. 1/4 του φλιτζανιού οξυζενέ (62 ml)
  3. 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)

Διαδικασία:

Αδειαζουμε το νερό σε μια λεκάνη και έπειτα προσθετουμε τη μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι.
Περιμενουμε να σταματήσει το διάλυμα να αφρίζει και έπειτα χρησιμοποιούμε το για να καθαρίζουμε το μπάνιο σας.
Τρλιβουμε τις επιφάνειες με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι, αφήστε το μείγμα να δράσει για δέκα λεπτά και έπειτα ξεπλένουμε.

Photo cover via: meygeia.gr

Close