3 Πασχαλινές κατασκευές που θα  ξετρελάνουν τα παιδιά!

3 Πασχαλινές κατασκευές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Πασχαλινά Λαγουδάκια

3 Πασχαλινές κατασκευές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Υλικά:
ένα μπουκάλι νερού
σοκολατάκια πασχαλινά αυγά/ πλαστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά
θήκη για cupcakes
μαρκαδόρος
ματάκια για χειροτεχνίες
κόλλα
κοπίδι
2 αυτιά χαρτονένια

Παίρνουμε το πλαστικό μπουκαλι και ζωγραφίζουμε με το μαρκαδόρο τη φατσούλα του λαγού ( μύτη, μουστάκια, στόμα) και εν συνεχεία κολλάμε τα ματάκια για χειροτεχνίες. Γεμίζουμε το μπουκάλι με τα σοκολατένια ή τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά . Κλείνουμε με το καπάκι του μπουκαλιού και τοποθετούμε όπως δείχνει και η εικόνα τη θήκη cupcake σαν καπέλο. Πιέζουμε ελαφρά τη θήκη στο κέντρο του καπακιού, την αφαιρούμε προσεκτικά από το μπουκάλι, κάνουμε με το κοπίδι μια σχισμή και από εκεί περνάμε τα χαρτοτένια αυτιά και τα κολλάμε στο κάτω μέρος με την κόλλα. Το ίδιο κάνουμε και με τη θήκη ούτως ώστε να στερεωθεί η κατασκευή.

Πασχαλινά ποτήρια λαγουδάκια

3 Πασχαλινές κατασκευές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Υλικά:
Χάρτινα ποτηράκια, μονόχρωμα, χρωματιστά
Διάφανες πλαστικές κόλλες περιτυλίγματος
Χαρτόνια σε λευκό και ροζ χρώμα
Πούπουλα- φτερά
Ματάκια χάντρες
Μπαστουνάκια σενίλ
Πον πον
Κόλλα
Αρχικά κολλήστε τις χάντρες- ματάκια στη μία πλευρά του ποτηριού.Για μύτη, κολλήστε ένα πον πον. ‘Η ένα χρωματιστό κομματάκι χαρτόνι σε τριγωνικό σχέδιο. Μετά κόψτε το λευκό χαρτόνι στο σχήμα που έχουν τα αυτιά του λαγού. Κόψτε το ίδιο από το ροζ χαρτόνι, αλλά σε πιο μικρό μέγεθος, και κολλήστε τα στα λευκά αυτάκια. Περιμένετε λίγο να στεγνώσουν, και κολλήστε τα στο πίσω μέρος του ποτηριού.
Πάρτε τα μπαστουνάκια σενίλ και χρησιμοποιήστε τα για να στολίσετε τη μυτούλα του λαγού σας ή για ποδαράκια, κολλώντας τα. Ύστερα, κόψτε σε λωρίδες τις διάφανες πλαστικές κόλλες περιτυλίγματος, και γεμίστε με τις λωρίδες τα ποτηράκια. Αν θέλετε, γεμίστε τα με καραμελίτσες ή πασχαλινά κουλουράκια!

Πασχαλινή αυγοθήκη με λαγουδάκι

 

3 Πασχαλινές κατασκευές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!
Υλικά
Χαρτόνι κανσόν
Χαρτί γκοφρέ – πράσινο και άλλα χρώματα
Χαρτόνι χοντρό από χαρτόκουτο
Ρολό από χαρτί υγείας
Κόλλα
Ψαλίδι
Πατρόν για το λαγουδάκι
1. Κόψτε μια βάση από σκληρό χαρτόνι περίπου 12 x 12 εκατοστά. Μπορεί να είναι ένα κομμάτι από χαρτοκιβώτιο. Στη συνέχεια ντύστε το με ένα ή δύο φύλλα πράσινο γκοφρέ χαρτί, χρησιμοποιώντας κόλλα.
2. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό από χαρτί υγείας. Κόψτε στο κάτω μέρος «αυτάκια» για να τα κολλήσετε στη βάση και αφήστε να έχει ύψος περίπου 1,5 – 2 εκατοστά. Αυτή θα είναι η θήκη για το πασχαλινό αυγό σας.
3. Χρησιμοποιήστε το πατρόν μας για το λαγουδάκι. Κόψτε το σε χαρτόνι, σε ό,τι χρώμα θέλετε. Μπορείτε επίσης να το χρωματίσετε με μαρκαδόρους ή να κόψετε ροζ κομματάκια χαρτονιού για τα αυτιά του και να του κολλήσετε ματάκια, όπως κάναμε εμείς. Επίσης, με μαύρο μαρκαδόρο ζωγραφίσαμε το περίγραμμα για να φαίνεται πιο έντονο. Διπλώστε το κάτω μέρος, που είναι η βάση του και κολλήστε στην πράσινη βάση, αφήνοντας μπροστά χώρο για το ρολό.
4. Κολλήστε το κομμάτι από το ρολό και ντύστε το γύρω γύρω με πράσινο γκοφρέ χαρτί.
5. Προσθέστε αν θέλετε λίγα λουλουδάκια ή άλλα διακοσμητικά στη βάση, τοποθετήστε το κόκκινο αυγό σας και η υπέροχη αυγοθήκη με λαγουδάκι είναι έτοιμη!
Καλή Διασκέδαση

 

Close