4+1 λάθη που κάνετε όταν διακοσμείτε το μπάνιο σας

Αν και είναι το μικρότερο δωμάτιο στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι το μπάνιο μπορεί να διακοσμηθεί εύκολα. Αντιθέτως, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια για ν’ αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Εδώ, θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για να διορθώσετε τα λάθη που κάνετε όταν διακοσμείτε το μπάνιο σας. Η διακόσμηση του σπιτιού έχει πολλές πτυχές και απαιτεί από εσάς να φροντίσετε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό ισχύει για όλα τα δωμάτια του σπιτιού, ακόμη και για το μπάνιο. Το έχετε σκεφτεί ποτέ;

Στα περιοδικά διακόσμησης ή στα φυλλάδια των εταιρειών που πουλούν είδη μπάνιου, βλέπουμε όμορφα και πολύ μοντέρνα σχέδια. Πολλοί άνθρωποι, εξαιτίας της επιθυμίας τους ν’ ακολουθήσουν αυτές τις μόδες, καταλήγουν να κάνουν πολλά από τα λάθη τα οποία και δεν διορθώνονται εύκολα.

Για ν’ αποφύγετε αυτόν τον πονοκέφαλο, έναν από τους χειρότερους που μπορεί να δημιουργήσει ένα σπίτι, χωρίς αμφιβολία, σας δίνουμε αυτές τις συμβουλές. Αποφύγετε αυτά τα πέντε λάθη στη διακόσμηση του μπάνιου και θα λύσετε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.

5 λάθη που κάνετε όταν διακοσμείτε το μπάνιο σας

1. Μη σχεδιάζετε τους κενούς χώρους

4+1 λάθη που κάνετε όταν διακοσμείτε το μπάνιο σας

Είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε όταν έρχεστε αντιμέτωποι με την κατασκευή του μπάνιου για το σπίτι σας. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας, τι έπιπλα θέλετε να βάλετε και, πάνω απ’ όλα, τα μέτρα σας. Το να έχετε το μπάνιο σας γεμάτο έπιπλα δεν θα είναι ωφέλιμο για τη χρησιμότητά του.

Η τοποθέτηση κάθε κομματιού είναι θεμελιώδης. Είναι πολύ συχνό να βλέπουμε πως η πόρτα δεν ανοίγει πλήρως επειδή η τουαλέτα βρίσκεται ακριβώς από πίσω της: αυτό είναι μεγάλο λάθος. Επίσης, μη σχεδιάζετε ένα υπερβολικά μεγάλο μπάνιο, εκτός αν έχετε σπίτι αναλογικά ευρύχωρο.

Εν κατακλείδι, σας προσφέρουμε μια ιδέα για να σκεφτείτε: συρόμενες πόρτες. Είναι εξαιρετικά χρήσιμες αν έχετε περιορισμένους χώρους. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν μαραγκό.

2. Πλακάκια που γλιστρούν

Πολλά ατυχήματα στο σπίτι, συμβαίνουν στο μπάνιο. Τα περισσότερα, φυσικά, συνδέονται με το μπάνιο και τα υγρά πατώματα. Πώς ν’ αποφύγετε τις επιπλοκές; Υπάρχουν δύο βασικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε.

Το πρώτο είναι να βάλετε αντιολισθητικά πλακάκια. Αυτά θα σας παράσχουν μια ασφαλή επιφάνεια και, το κυριότερο, για τα παιδιά στο σπίτι. Συνήθως δεν είναι τόσο προσεκτικά, οπότε είναι καλύτερο να πάρετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα χαλάκια. Ορισμένα ολισθαίνουν στο πάτωμα εξαιτίας της υγρασίας και προκαλούν σοβαρά ατυχήματα. Επιπλέον, μπορούν επίσης ν’ αποκτήσουν δυσάρεστη οσμή με το πέρασμα του χρόνου. Σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε τα σωστά.

3. Μη επαρκής εξαερισμός

4+1 λάθη που κάνετε όταν διακοσμείτε το μπάνιο σας

Πρόκειται για μια θεμελιώδη πτυχή του μπάνιου. Μπορεί να είναι ένα από τα λάθη που κάνετε όταν διακοσμείτε το μπάνιο σας, και είναι το πιο δύσκολο στην επισκευή του: μείνετε συντονισμένοι. Ένα μπάνιο πρέπει να έχει εξαερισμό για να μπορεί ν’ αερίζεται συνέχεια. Πολλοί, αποφασίζουν να εγκαταστήσουν εξαεριστήρες για να έχουν καλύτερο εξαερισμό.

Ο φωτισμός είναι άλλος ένα παράγοντας κλειδί. Θα πρέπει να είναι επαρκής αλλά όχι υπερβολικός. Υπό αυτό το πρίσμα, τα σκούρα χρώματα έχουν την τάση ν’ απορροφούν το φως του δωματίου. Επιπροσθέτως, προκαλούν μια αίσθηση φτωχής καθαριότητας, η σκόνη γίνεται πιο ορατή, και δίνει επίσης την αίσθηση λιγότερου χώρου. Συμβουλές: εγκαταστήστε φωτιστικά κοντά σε καθρέφτες και στο ντους.

Δείτε ακόμα: Το κόλπο που θα ξεβουλώσει τα σιφόνια του μπάνιου από τις τρίχες και θα σε γλιτώσει από τα έξοδα του υδραυλικού

4. Υπερβολική διακόσμηση

Ενδιαφέρον είναι πως η καλή διακόσμηση σημαίνει να μην υπερβάλετε. Αν τοποθετήσετε έπιπλα ή στολίδια σε αφθονία, άσχετα από το πόσο όμορφα μπορεί να φαίνονται, θα έχετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην εικόνα του μπάνιου σας.

Αντιθέτως, σας προτείνουμε να επιλέξετε μόνο ένα ζευγάρι και να κοιτάξετε την ισορροπία. Ένα καλό κόλπο είναι να τοποθετήσετε μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους καθρέφτες. Αυτοί έχουν το πλεονέκτημα να προκαλούν ένα φαινόμενο επέκτασης χώρου, ακόμη και όταν είναι μικρό το μπάνιο. Επιπλέον, αν το μέρος είναι μεγάλο και ο καθρέφτης μικρός, θα δείχνει ακόμη πιο πλατύ και άδειο.

Επίσης να προσέχετε αν χρησιμοποιείτε πλακάκια. Παρότι είναι εξαίσιος τρόπος για να διακοσμήσετε και ν’ αποφύγετε τη διάβρωση από την υγρασία και τους ατμούς, σε μεγάλη ποσότητα είναι άσχημο. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα τοίχο για να τα τοποθετήσετε και βάψτε τα υπόλοιπα με απαλά χρώματα για να δημιουργήσετε οπτική αρμονία.

Δείτε ακόμα:Μπάνιο: Αυτή η Τάση της Δεκαετίας του 80 Επιστρέφει Ανανεωμένη

5. Αφήνετε τα πάντα μπροστά στα μάτια σας

Τόσο τα καθαριστικά και η προσωπική υγιεινή θα πρέπει να έχουν τη θέση τους σε ένα καλά οργανωμένο μπάνιο. Συνήθως, τα έπιπλα αποθήκευσης κάτω από το νιπτήρα είναι η τέλεια επιλογή.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα. Κάποια τοποθετούνται στον τοίχο, άλλα έρχονται υπό τη μορφή ξύλινης γωνίας ή ραφιών, φέρουν ακόμη και συρτάρια. Οι επιλογές είναι πολλές: εξερευνήστε τες και αξιολογήστε τες σύμφωνα με τον διαθέσιμο χώρο.

Αν προσέξετε τα προηγούμενα σημεία, αυτά τα λάθη που κάνετε όταν διακοσμείτε το μπάνιο σας, δεν θα σας απασχολούν πλέον.

Να θυμάστε ότι όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας, τη διαθεσιμότητα, σε χώρο και χρήματα, στα οποία βασίζεστε. Τέλος, και εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα, προσπαθήστε να το κάνετε δικό σας.

Πηγή: meygeia
Close