Μυρωδιά από Τσιγάρο :  Όλα τα tips για να εξαφανίσετε τη τσιγαρίλα

Πολλοί φίλοι και φίλες, μας ρωτούν αν υπάρχει τρόπος να αφαιρέσουν την μυρωδιά του τσιγάρου από το δωμάτιο τους και γενικότερα πως να κρατάνε καθαρό τον αέρα του σπιτιού τους. Εκτός βέβαια από το να επιτρέπεται το τσιγάρο μόνο στους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει κι άλλος τρόπος.

Εντάξει… Το ότι το κάπνισμα όντως βλάπτει σοβαρά την υγεία δεν είναι κάτι που τίθεται προς αμφισβήτηση ως δεδομένο, όπως επίσης και το ότι ο καθένας αποφασίζει υπεύθυνα για τον εαυτό του αν θα καπνίσει ή όχι. Εδώ δεν θα κρίνουμε σε καμία περίπτωση την όποια απόφαση, θα βοηθήσουμε όμως εσένα που είτε καπνίζεις η ίδια, είτε ο καλός σου, είτε μαζεύεις συχνά κόσμο στο σπίτι και δεν την παλεύεις, έχεις πρόβλημα με τις μυρωδιές.

* Πρώτο και βασικό στοιχείο είναι ο φυσικός αερισμός του χώρου. Δεν νοείται να υπάρχει αναμμένο τσιγάρο σε κλειστό χώρο χωρίς έστω και μία χαραμάδα παραθύρου ανοιχτό. Αν έχεις κουφώματα που επιτρέπουν την ανάκληση ακόμη καλύτερα, αλλιώς κράτα μια πόρτα ανοιχτή όση ώρα διαρκεί η συγκέντρωση. Ο αέρας πρέπει με κάποιον τρόπο να ανακυκλώνεται

Είναι γνωστό ότι το κερί απορροφά μεγάλο μέρος του καπνού, οπότε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, φρόντισε να έχεις μερικά αναμμένα και άφησέ τα να κάνουν τη δουλειά τους. Φρόντισε μάλιστα να προμηθευτείς μερικά που ταυτόχρονα αναδύουν μια φρεσκάδα από μόνα τους (λεμόνι, μήλο, πεύκο κλπ).

* Ψέκασε με λίγη κολόνια (κατά προτίμηση ελαφρύ άρωμα λεμονιού) τους γλόμπους του δωματίου. Όσο εκείνοι είναι αναμμένοι, θα στέλνουν μικρές “ανασούλες” δροσιάς που θα βοηθούν πολύ την κατάσταση.

* Βάλε λίγο ξίδι σε 2-3 μικρά μπολάκια και τοποθέτησέ τα γύρω γύρω στο δωμάτιο, κατά προτίμηση όχι σε σημεία που να φαίνονται. Το ξίδι απορροφά γενικά όλες τις μυρωδιές και θα σε βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην κουζίνα όταν μαγειρεύεις λαχανικά, ή ψάρι. Ακόμη και μετά το τέλος της βραδιάς, άφησε τα μπολάκια με το ξίδι μέσα και κλείσε την πόρτα του δωματίου, αφού φυσικά έχεις αερίσει μεγαλειωδώς ανοίγοντας διάπλατα πόρτες και παράθυρα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον φρέσκο αέρα, έτσι κι αλλιώς.

* Βράσε φλούδες μανταρίνι και άσε τη μυρωδιά να περάσει σε όλο το σπίτι. Ακόμη και οι πιο δυνατές μυρωδιές εξαφανίζονται και στη θέση τους μένει αυτή η γλυκόξινη αίσθηση φρεσκάδας των φρούτων που βρίσκεις έτσι και αλλιώς σε αφθονία αυτή την εποχή. Τα μανταρίνια θα σε βοηθήσουν επίσης και στις δύσκολες περιπτώσεις της κουζίνας που αναφέραμε και πιο πάνω. Και μάλιστα πιο? μυρωδικά από το ξίδι.

* Αν έχεις πολύ κόσμο, βάλε στα τασάκι λίγη άμμο από αυτή που χρησιμοποιείται για να κάνουν την ανάγκη τους οι γατούλες εντός σπιτιού. Σβήνοντας μέσα σε αυτή τα τσιγάρα, εξαφανίζεται αυτόματα και η όποια μυρωδιά

. * Πασπάλισε λίγη σόδα μαγειρικής στα χαλιά και στα ριχτάρια, άστην όλη τη νύχτα και το πρωί πέρασε το δωμάτιο με την ηλεκτρική σκούπα.

via

 

Close