5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

Το πλυντήριο ρούχων είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στο σπίτι. Πλένοντας όμως καθημερινά τόνους με ρούχα, είναι λογικό να συσσωρεύεται βρώμιά σε διάφορα σημεία του πλυντηρίου, με αποτέλεσμα τα ρούχα να μην καθαρίζονται όπως πρέπει. Η μούχλα μένει πάνω στα ρούχα και εκτός από αντιαισθητικό είναι και πολύ ανθυγιεινό.

Αποτελεί εστία μικροβίων και μυκητων αν δεν το προσέξουμε και δεν το καθαρίζουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Σας έχουμε, ωστόσο τη λύση, η οποία μάλιστα είναι εύκολη, φυσική και τελείως ανέξοδη!

Δείτε ακόμα: Με αυτό το φανταστικό κόλπο μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά την υγρασία στο μπάνιο σας και όχι μόνο

1. Η πόρτα

Ξεκινώντας από την πρώτη σας πλύση, το εσωτερικό του πλυντηρίου σας υπόκειται συνεχώς στην υγρασία. Ακόμα και στο πιο γρήγορο πρόγραμμα, ο κάδος σας κρατά νερό το οποίο μπορεί να προκαλέσει μούχλα και άλατα, αν δεν μπορεί να στεγνώσει.

Η καλύτερη και πιο εύκολη λύση είναι απλά να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ανάμεσα στις πλύσεις. Ο φρέσκος αέρας θα βοηθήσει να στεγνώσει ο κάδος πιο γρήγορα και θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας.

5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

2. Το λάστιχο της πόρτας

Το λάστιχο γύρω από τον κάδο πιάνει πράγματα όπως κέρματα, κουμπιά, πέτρες και άλλα μικροπράγματα που έχουμε στις τσέπες μας. Αν μαζευτούν πολλά πράγματα, τότε καταλήγουν στον κάδο και γυρνάνε μαζί του κατά την διάρκεια της πλύσης.

Αυτό δημιουργεί έναν ενοχλητικό θόρυβο και ταυτόχρονα καταστρέφει τον κάδο, αν συμβαίνει συχνά. Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Πρέπει πάντα να ελέγχετε τις τσέπες σας πριν γεμίσετε το πλυντήριο.

Δείτε ακόμα: 30+1 Πανέξυπνα Κολπάκια Για Την Οργάνωση Του Σπιτιού Σας, Που Θα Εύχεστε Να Γνωρίζατε Νωρίτερα!

Μετά από κάθε πλύση, ελέγχετε το λάστιχο για ξεχασμένα αντικείμενα και καθαρίζετε το ανά μερικές εβδομάδες. Στεγνώστε το λάστιχο μετά από κάθε πλύση με ένα στεγνό πανί για να παραμείνει σε καλή κατάσταση.

5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

3. Εξαρτήματα για το απορρυπαντικό

Τα διάφορα εξαρτήματα για το απορρυπαντικό και το μαλακτικό στα μοντέρνα πλυντήρια συχνά δημιουργούν προβλήματα. Με τον καιρό τείνουν να βουλώνουν από τα υπολείμματα του απορρυπαντικού σε σκόνη και η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μούχλα.

Η καλύτερη λύση είναι να το αφαιρείτε και να το καθαρίζετε ανά μερικές εβδομάδες, προσέχοντας ιδιαίτερα την κάτω πλευρά, γιατί εκεί κρύβετε η μούχλα. Επίσης, είναι σημαντικό να καθαρίζετε και το άνοιγμα όπου μπαίνει. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να το καθαρίσετε; Βγάλτε το και βάλτε το μέσα στο πλυντήριο να πλυθεί.

5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

4. Καθαρίστε τα άλατα

Αφήνοντας την πόρτα του πλυντηρίου σας ανοιχτή μειώνετε την μούχλα και τα άλατα, αλλά δεν τα αποτρέπετε εντελώς. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα άλατα τακτικά, ώστε ο κάδος και το εσωτερικό του πλυντηρίου που έρχεται σε επαφή με το νερό να μην μαζεύει άλατα.

Αυτό θα κάνει το πλυντήριο σας να ζήσει περισσότερο. Το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό για τα άλατα είναι ο χυμός λεμονιού. Προσθέστε 7-8 κουταλιές της σούπας χυμό στον κάδο και βάλτε το πλυντήριο σας σε λειτουργία – χωρίς απορρυπαντικό και ρούχα! Αν δεν έχετε χυμό λεμονιού πρόχειρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι. Βάλτε το ξίδι στην θήκη για το μαλακτικό και βάλτε το πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία.

Δείτε ακόμα: Αυτά τα tips για το σπίτι άπλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Ακόμα μία συμβουλή: Όσο περισσότερα άλατα έχει το νερό, τόσο πιο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο σας.

5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

5. Φίλτρο αποστράγγισης

Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους χαλάνε τα πλυντήρια είναι λόγω των βουλωμένων φίλτρων. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να καθαρίζετε το φίλτρο τουλάχιστον ανά δύο μήνες. Συνήθως βρίσκεται στο μπροστινό κάτω μέρος του πλυντηρίου, πίσω από μία πορτούλα.

Καλό είναι να συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν δοκιμάστε οτιδήποτε. Επίσης, πριν το βγάλετε, φροντίστε να έχετε απορροφητικά πανιά για να μαζέψετε το νερό που θα βγάλει. Αφότου το βγάλετε, αφαιρέστε όσο περισσότερη βρομιά μπορείτε με τα χέρια και μετά βάλτε το κάτω από ζεστό νερό.

Δείτε ακόμα: Καθαρίστε τις τέντες με τα καλύτερα tips.Πως να αποφύγετε το σάπισμα του τεντόπανου!

Όταν τελειώσετε, στεγνώστε το με ένα πανί και τοποθετήστε στην θέση του. Η διαδικασία μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του πλυντηρίου σας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το φίλτρο.

5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

Το πλυντήριο ρούχων είναι ένας από τους καλύτερους μας φίλους, γι’αυτό καλό είναι να μην το παραμελούμε. Με μερικά απλά και φυσικά προϊόντα μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία του για χρόνια!

Photos via Pinterest

Με πληροφορίες από cleverly.me

Close