Ένα από τα πιο χρήσιμα σκεύη της κουζίνας είναι σίγουρα τα ξύλα κοπής.Τι γίνεται όμως με τα βακτήρια που συσσωρεύονται πάνω σε αυτά;Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι είναι καθαρά για να κόψουμε επάνω τους λαχανικά και κρέας;Το πλύσιμο με το απορρυπαντικό πιάτων δεν συνιστάται γιατί το πορώδες ξύλο μπορεί να κρατήσει μέσα υπολείμματα σαπουνιού.Ο πιο υγιεινός και σίγουρος τρόπος είναι να τρίψουμε το ξύλο με χοντρό αλάτι και λεμόνι.Το αλάτι απομακρύνει τις τροφές που έχουν παγιδευτεί στο ξύλο και έχει όπως και το λεμόνι αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Τρίψτε λοιπόν το ξύλο κοπής με αλάτι και λεμόνι και ξεχάστε βακτήρια και μικρόβια!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μάρτυρας κλειδί δίνει στεγνά την 24χρονη για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών
- Εύκολο σοκολατένιο γλυκό για τα Χριστούγεννα
- Grand Hotel : Χαραλάμπης και Θεώνη ξανά μαζί
- Γιάννης Πλούταρχος : Η 47χρονη stalker προσπαθεί να τα βρουν εξωδικαστικά