«Απολυμάνετε» την Ηλεκτρική Σκούπα Γρήγορα και Εύκολα

Μία από τις χειρότερες δουλειές μέσα στο σπίτι είναι το καθάρισμα της ηλεκτρικής σκούπας. Δείτε πώς να την κάνετε παιχνιδάκι και να την ολοκληρώσετε μέσα σε 5-10 λεπτά.
Όταν η ηλεκτρική σκούπα είναι μισογεμάτη πρέπει να καθαρίζεται ή να φεύγει η σακούλα της και να αντικαθίσταται με μία άλλη τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ο λόγος είναι ότι η σκούπα σιγά-σιγά χάνει σε απόδοση. Όσο πιο πολύ γεμίζει τόσο πιο δύσκολα δουλεύει και μερικές φορές πιέζεται τόσο πολύ που υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να καεί.

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό της σκούπας σας ξεκινήστε βάζοντάς την σε λειτουργία και αφήστε την να δουλέψει για 30 δευτερόλεπτα. Έτσι θα φύγουν ότι σκουπίδια μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό της μέσα στη σακούλα.

Αν η σκούπα σας έχει σακούλα, πριν τη βγάλετε βάλτε μία κολλητική ταινία στο σημείο που η σακούλα συνδέεται με τη σκούπα. Αυτό θα βοηθήσει να μην έρθει ένα σύννεφο σκόνης στο πρόσωπό σας με το που θα βγάλετε τη σακούλα.
Καθαρίστε την σκούπα σας για να καθαρίζει καλύτερα!
Αν η σακούλα σας δεν πετιέται αλλά καθαρίζεται και ξαναμπαίνει μέσα στη σκούπα τότε καλό θα είναι να κάνετε όλη τη διαδικασία έξω από το σπίτι, στο μπαλκόνι σας. Βάλτε τη σακούλα μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών και ανακινείστε την για να φύγει η σκόνη. Πλύντε τη σακούλα με ζεστό νερό πριν την ξαναβάλετε στη θέση της και αφήστε την να στεγνώσει στη βεράντα.

Καθαρίστε το εξωτερικό της σκούπας με λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού που θα έχετε αναμείξει με νερό. Σκουπίστε καλά όλη την επιφάνεια της σκούπας και αφήστε να στεγνώσει. Στη συνέχεια καθαρίστε τον σωλήνα απορρόφησης και το στόμιο της σκούπας. Για να τον απολυμάνετε καλά βάλτε τον σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγο υγρό πιάτων.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε τον σωλήνα αν δεν έχει στεγνώσει πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά.

Tip Ρίξτε 1 κ.γλ. βανίλια στον χώρο που αποθηκεύεται η σακούλα και το υπέροχο άρωμά της θα περάσει στο σπίτι σας ενώ σκουπίζετε.

Πηγή: spirossoulis.com

Close